fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.99%
    $22,738.00
  • ethereumEthereum-2.21%
    $1,634.76
  • elrond-erd-2MultiversX-2.61%
    $45.58

Contul unui administrator de pe canalul de Discord al lui Beeple a fost hacked

discord beeple

Contul compromis al administratului a rezultat în organizarea unui NFT drop fake în urma căruia userii au pierdut 38 de ETH. Nickname-ul acestuia este ”Multi,” iar confirmarea a venit chiar din partea deținătorului original al contului care a declarat că utiliza metoda de login de tip 2FA – 2 Factor Authentification.

Hacker-ul deci s-a dat drept Multi, dar a căpătat control și asupra botului care făcea anunțuri pe canalul de Discord, pentru a promova o licitație de NFTs fake pe Nifty Gateway.

Userii de pe Discord se așteptau deja ca Beeple să anunțe un astfel de eveniment ținând cont că acesta a licitat recent o nouă operă ce s-a vândut pentru câteva milioane de dolari. Acesta este și motivul pentru care escrocheria s-a bucurat de un nivel de credibilitate destul de mare.

“I was greeted to a multiple explicit Gifs of naked men coming from multiple users. It was clearly a scam and someone had hacked Beeple’s Discord.”

… a declarat unul dintre userii afectați de escrocherie. După aproximativ o oră de la primul mesaj, administratorul original și-a recăpătat controlul asupra contului, însă era deja târziu. Hackerii (sau hacker-ul) au mutat fondurile furate destul de rapid.

Contul oficial al lui Beeple nu a comentat incidentul însă a postat un mesaj în care afirma că acesta nu ar trimite niciodată mesaje de tipul ”HEEEY REPEDE CUMPĂRĂ ASTA!!!”

Mesajul a primit reacții mixte din partea fanilor săi, unii părând să treacă rapid peste incident în timp ce alții spun că ar fi preferat un mesaj mai amănunțit, din moment ce escrocheria a fost destul de serioasă, implicând contul unui administrator al canalului de Discord.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *