fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,092.001.96%
  • ethereumEthereum$4,275.0510.56%
  • ElrondElrond$254.378.06%

Coinbase ar putea facilita tranzacții de crypto futures

coinbase

Oficialii Coinbase au înaintat o cerere către NFA (National Futures Association) pentru a înregistra exchange-ul drept FCM (Futures Commission Merchant). Cererea a fost depusă ieri, 15 septembrie și poate fi vizualizată pe website-ul NFA.

Cei de la Coinbase au anunțat mișcarea astăzi, 16 septembrie, prin intermediul unui tweet. Obiectivul cererii, conform acestora, este de a oferi posibilitatea exchange-ului de a oferi produse derivative și futures pe platformele sale.

”This is the next step to broaden our offerings and offer futures and derivatives trading on our platforms.”

… au scris aceștia pe Twitter.

Dacă cererea respectivă este aprobată, Coinbase va trebui să se înregistreze la CFTC (Commodity Futures Trading Commission). Abia după ce obține un certificat de la această agenție exchange-ul va putea lansa produse de tip crypto futures.

Conform datelor CoinGecko, în piața derivativelor crypto s-au tranzacționat 143 miliarde de dolari în doar ultimele 24 de ore. Binance, FTX și Bybit sunt cele mai mari exchange-uri ce oferă produse de acest tip.

În același timp, cei de la Coinbase plănuiesc lansarea unui produs bazat pe împrumuturi de USDC, însă au fost amenințați legal de către oficialii SEC dacă continuă cu acel plan.

Ca o comparație, volumul de trading de crypto futures pe Binance este de 3 ori mai mare decât cel al exchange-ului obișnuit. Diferența este și mai mare în cazul FTX.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *