fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,134.491.57%
  • ethereumEthereum$1,288.071.61%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.771.66%

Cardano: Achiziții majore din partea investitorilor instituționali

 

Inflow-ul din partea investitorilor instituționali către Cardano (ADA) a crescut considerabil în ultima săptămână, în timp ce Ethereum și Bitcoin au suferit selloff-uri majore. 

Acest lucru a evidențiat interesul tot mai mare în asset-uri de tip Proof-of-Stake, pe fondul a tot mai multor FUDs (Fear, Uncertainty and Doubt) legate de impactul asupra mediului a asset-urilor Proof-of-Work.

Managerii fondurilor de investii instituționale au cumpărat ADA în valoare de 10 milioane de dolari, în săptămâna care s-a terminat pe 24 mai, conform CoinShares. Cardano a fost pe primul loc în ceea ce privește astfel de investiții săptămâna trecută.

În comparație, fondurile Bitcoin au suferit un outflow de 110.9 milioane de dolari în aceeași săptămână, iar Ether unul de 12.6 milioane.

Investitorii au mai achiziționat Polkadot, în valoare de 7.1 milioane de dolari și alte altcoins în valoare de 7.1 milioane de dolari, conform datelor CoinShares.

În ultimul an, Cardano a atras investiții din partea managerilor instituționali în valoare de 24 milioane de dolari, în comparație cu Bitcoin – 4.13 miliarde și Ether, cu 924 milioane.

 

“Cardano saw the largest inflows of US$10m, which may represent investors actively choosing proof of stake coins based on environmental considerations.”

 

… au menționat cei de la CoinShares.

Crash-ul prețului Bitcoin spre 30,000 de dolari săptămâna trecută a generat un selloff masiv pe piața crypto, monede ca Ether, Cardano și multe altele atingând noi minime. 

După cum au mai precizat cei de la CoinShares, Bitcoin trading volume pe exchange-uri a ajuns la un nou ATH de 155 miliarde de dolari. Marketurile par să fi început să-și revină luni, însă e prea devreme pentru a trage concluzii.

ADA a fost printre cryptomonedele cu cele mai bune performanțe, trecând de 2 dolari și ajungând la un nou ATH de 2.4 dolari. La momentul actual, ADA a avut creșteri de 33.5% până la 1.5 dolari și un market cap de 47.9 miliarde.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *