fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,755.00-1.04%
  • ethereumEthereum$1,610.78-0.88%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.674.32%

BnkToTheFuture propune un plan de redresare pentru Celsius

Investitorul principal al Celsius, BnkToTheFuture, si cofondatorul Simon Dixon s-au oferit sa ajute reteaua prin implementarea unei “inovatii financiare” similare celei folosite in 2016 pentru a preveni lichidarea exchange-ului crypto Bitfinex in urma unui hack, o problema financiara despre care a spus ca a fost rezolvata in noua luni.

Comentand acest lucru, Dixon a spus:

Cred ca finantele traditionale nu vor avea o solutie la timp pentru Celsius, asa cum am vazut in trecut cu Mt. Gox, care ramane fara rezolvare de 10 ani. Cred ca acest lucru poate fi rezolvat doar cu o solutie care sa foloseasca inovatia financiara, asa cum am facut cu Bitfinex, care a fost rezolvat in 9 luni si a functionat foarte bine pentru useri.

De asemenea, cofondatorul a precizat ca, in calitate de actionar si creditor al Celsius si din cauza “impactului sistemic pe termen scurt asupra celor care detin Bitcoin“, a fost “dispus sa sprijine Celsius cu un plan de redresare”.

“Pozitia mea este de a oferi solutii, deoarece avem expertiza, licentele si tehnologia necesara pentru a face acest lucru”, a spus el.

BnkToTheFuture este o platforma globala de investitii online care permite investitorilor sa investeasca in companii de tehnologie financiara, fonduri si alte produse financiare alternative noi.

Solutia Bitfinex

Planurile lui Dixon pentru Celsius se inspira din solutiile firmei sale din august 2016, dupa ce Bitfinex a anuntat ca a pierdut aproximativ 120.000 de Bitcoin (BTC) in urma unei brese de securitate cibernetica, provocand o pierdere de aproximativ 72 de milioane de dolari din fondurile clientilor de la acea vreme.

In loc sa urmeze procedura de lichidare, Bitfinex a venit in schimb cu un plan de recuperare inovator, care a implicat “promisiuni de rambursare” sub forma de tokeni BFX catre clienti, reprezentand valoarea banilor pierduti in urma hack-ului.

Acesti tokeni puteau fi tranzactionate pe piata libera sau puteau fi pastrati pentru o rambursare viitoare de 1,00 dolari pe token, permitandu-le efectiv clientilor sa speculeze cu privire la recuperarea companiei.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *