fbpx
  • bitcoinBitcoin1.86%
    $28,787.00
  • ethereumEthereum0.15%
    $1,819.15
  • elrond-erd-2MultiversX-3.01%
    $43.26

BlockFi cere instanței să aprobe bonusuri pentru angajați

BlockFi a cerut instanței să aprobe salariile bonus pentru personalul său, astfel încât compania să își poată păstra activitatea pe toată durata procedurii de faliment, potrivit documentelor instanței depuse luni.

„În ciuda unei perioade incredibil de turbulente în industria activelor digitale, oportunitățile pentru angajații și clienții din alte părți nu s-au epuizat”, a declarat Megan Crowell, directorul general al personalului BlockFi, într-o declarație transmisă. „

Săptămâna trecută, Zodia Markets, o bursă de active digitale cu sediul la Londra, l-a angajat pe fostul șef al vânzărilor internaționale BlockFi în Asia, Paul Howard, ca propriul șef de vânzări.

BlockFi a concediat aproximativ două treimi din forța de muncă și a depus faliment la capitolul 11 ​​la sfârșitul lunii noiembrie, după prăbușirea exchange-ului de criptomonede FTX.com. Sam Bankman-Fried a acceptat un acord pentru a salva BlockFi de probleme financiare anterioare în iulie, înainte ca FTX să depună faliment pe 11 noiembrie.

Comitetul oficial al creditorilor chirografari a înaintat obiecții la planul de reținere al BlockFi, în timp ce mandatarul american în caz s-a opus deciziei creditorului de a sigila detaliile publice cu privire la plățile propuse și la destinatari.

Un avocat care reprezintă comitetul oficial al creditorilor a susținut în actele de judecată că BlockFi solicită permisiunea de a cheltui 12,3 milioane USD pentru plăți de reținere și până la alte 12 milioane USD în resurse și taxe imobiliare.

„Planul de reținere a angajaților propus de Debitori este mai larg și mai costisitor decât alte cazuri”, a scris Mohsin Meghji, un avocat al creditorilor, comparându-l cu falimentele recente ale creditorilor, cum ar fi cel al Voyager și Celsius.

Planul BlockFi costă 99.000 USD per angajat, ceea ce este de aproximativ două ori mai mult în comparație cu cazurile Voyager și Celsius, care aveau prețuri de până la 48.000 USD, potrivit avocatului Meghji.

 

Potrivit documentelor judecătorești publicate pe 9 ianuarie, consiliul de administrație al BlockFi a majorat deja salariile de bază ale anumiți angajați, după ce a primit acordul său de la FTX în iunie, care a împrumutat companiei o linie de credit de 400 de milioane de dolari și a oferit FTX opțiunea de a cumpăra BlockFi. BlockFi a spus că creșterea salariului a ajutat la garantarea cunoștințelor esențiale pentru afacere.

Dosarele judiciare au mai spus că echipa de management a BlockFi a primit plăți unice pentru a returna fondurile primite de BlockFi în ultimele runde de finanțare către anumiți angajați care au pierdut capitalul propriu în tranzacția FTX.

BlockFi a adăugat că 15 milioane de dolari suplimentari au fost plătiți unui investitor nedezvăluit pentru a soluționa un proces amenințat privind scăderea vertiginoasă a valorii capitalului propriu al companiei.

Potrivit declarației de faliment BlockFi , creditorul datorează mai mult de 1 miliard USD celor trei cei mai mari creditori ai săi. Marți, documentele judecătorești au dezvăluit că BlockFi avea active de peste 1,2 miliarde USD legate de s FTX.com și de firma sa de tranzacționare sora Alameda Research.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *