• bitcoinBitcoin$84,904.000.49%
  • ethereumEthereum$1,601.590.88%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.19-2.25%

Băncile naționale vor urma moda impusă de stablecoinul EURST

Se așteaptă ca din Asia până în Europa, marile bănci centrale să-și anunțe lansarea propriilor monede digitale. Acest lucru arată că stablecoins ca EURST s-au aflat de la început pe drumul cel bun și pot demonstra cum economiile naționale ar trebui să se reinventeze, după criza actuală.

De ce vrea toată lumea CBDC acum?

Există foarte multe discuții la ora actuală, pe forumurile economice și în presa financiară, despre monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) și cum pot ajuta în economia post-Covid. Mai multe țări, din variate regiuni, se pregătesc să dezvolte o formă de CBDC, din Ucraina, până în Thailanda.

De fapt, băncile naționale lucrează la ideea de CBDC de câțiva ani deja. Printre primele astfel de monede se preconizează că vor fi euro digital, creat de Banca Centrală Europeană, dar și yuanul digital, creat de China.

Chiar și criticii crypto au început să recunoască faptul că monedele digitale sunt o realitate ce nu poate fi ignorată. Inclusiv economistul Nouriel Roubini, poreclit “Dr. Doom”, prezice acum că va urma o mare revoluție în următorii ani, datorită lansării de valută digitală de către băncile centrale.

Acest lucru se întâmplă deoarece bancherii au observat succesul pe care îl înregistrează stablecoins și se tem să nu fie lăsați în urmă, pe măsură ce oamenii se îndreaptă către nou. Stablecoins pot fi văzute ca un exemplu clar pentru cum funcționează tehnologia monedelor digitale, dar și impactul pozitiv pe care îl are asupra economiilor regionale.

Un prim exemplu în acest sens este moneda digitală EURST, folosită pentru piețele europene. Acest asset susținut de dolarul american a fost creat de Mr. Simone Mazzuca.

“Digital currency that represent countries or states is now a very trending topic. This is happening because stablecoins work. They are effective. EURST is an example for the European economy, but for us EURST is also just the beginning, it’s a taste of what can be done. Our aspiration is to ‘beat’ the system and to build the system.” – Simone Mazzuca

Înainte cu EURST

Una dintre marile provocări tehnologice ale monedelor digitale este respectarea diferitelor reglementări financiare foarte complexe, ce diferă de la țară la țară. Oricine poate emite un token, folosind un blockchain, ca Ethereum, dar provocarea este integrarea în legea națională a fiecărui stat, pe lângă faptul că trebuie să dovedești că este un asset și să oprești furtul său.

Wallex Group, care susține EURST, este o companie reglementată, cu un cont de asigurări, și respectă procedurile pentru AML și KYC. De aceea, EURST poate colabora cu organele europene de reglementare și să fie integrat în sistemul financiar tradițional. Astfel, afacerile și indivizii pot interacționa cu un sistem deja familiar lor, în același timp, beneficiind de avantajele oferite de digital assets.

“This is where the new economy is heading and for companies like us, The Wallex Group and EURST, that is just the beginning. We are giving people the ability to have financial power again. We let people create startups and use this technology to the best of its ability.” – a încheiat Simone Mazzuca.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *