fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,155.081.40%
  • ethereumEthereum$1,288.141.31%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.831.50%

Banca Centrală Europeană spune că neadoptarea CBDC-urilor poate duce la instabilitate

euro digital

 

Banca Centrală Europeană (ECB) a publicat miercuri un raport ce vizează rolul pe plan internațional al monedei euro, vorbind despre importanța pe care o vor avea CBDC-urile în viitor.

Autorii paragrafelor care abordează subiectul CBDCs sunt economiștii Massimo Ferrari și Arnaud Mehl, ambii afiliați ECB. Aceștia spun că băncile europene trebuie să aibă în vedere riscurile aduse stabilității financiare a țărilor care nu vor adopta CBDC-uri în viitor.

Lansarea unui CBDC ar ajuta la menținerea autonomiei unui sistem domestic de plăți, dar și la utilizarea monedei respective pe plan internațional, în format digital, au mai adăugat aceștia.

Banca centrală europeană și în special directorul său, Christine Lagarde, a fost receptivă ideii unui euro digital, ca alternativă a monedei clasice. Totuși, aceasta nu a anunțat, până la momentul actual, un plan concret de implementare a unei cryptomonede ca echivalent.

În timp ce ECB lucrează în continuare la aspectele teoretice legate de digital euro, comentariile din raport par să fie în mare parte pozitive și bulllish în ceea ce privește implementarea unui CBDC european.

Banca a mai publicat pe 14 aprilie un comunicat de presă în care își anunța rezultatele feedback-ului primit de la public, în legătură cu un CBDC.

Conform datelor publicate, întrebați care ar fi cel mai important aspect al unei astfel de cryptomonede, participanții au răspuns în proporție de 43% că acesta ar fi securitatea, urmați de 18% ce au răspuns că posibilitatea de a o folosi în spațiul euro ar fi mai importantă.

“A digital euro can only be successful if it meets the needs of Europeans.”

… a declarat Fabio Panetta, membru al comitetului executiv al ECB.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *