fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,894.483.21%
  • ethereumEthereum$1,268.446.47%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.241.28%

Banca centrală a Indiei va elibera CBDC-ul țării în faze

india

Anunțul a fost făcut de viceguvernatorul băncii, Rabi Sankar. Decizia a fost luată în concordanță cu regulile schimbului valutar străin dar și cu legile legate de tehnologiile informatice.

“Like other central banks, RBI has also been exploring the pros and cons of the introduction of CBDC for quite some time. RBI is planning on conducting pilots in wholesale and retail segments may be a possibility in the near future.”

… a declarat Sankar.

La fel ca alte bănci centrale, RBI plănuiește să lanseze o monedă virtuală națională în viitor. La momentul actual, știm că o astfel de monedă va fi focusată pe plățile comerciale, iar guvernul plănuiește să realizeze mai multe teste înainte de eliberarea acesteia la scară largă.

India devine din ce în ce mai rapid o țară ”cashless,” adică cetățenii săi preferă deja plata prin metode digitale pentru produse și servicii. În aceeași perioadă, o nouă propunere legislativă crypto este așteptată să fie prezentată în parlament.

Comitetul care se ocupă cu planurile de dezvoltare a CBDC-ului este de asemenea responsabil pentru această propunere. Guvernul și-a schimbat aproape complet poziția crypto, plecând de la interdicție totală până la reglementări favorabile.

Nu se cunosc însă prea multe detalii despre noua lege ce urmează a fi introdusă, așa că planurile guvernului indian rămân neclare în această privință.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *