fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,293.003.67%
  • ethereumEthereum$4,290.3211.20%
  • ElrondElrond$251.656.41%

Banca centrală a Coreei de Sud va testa CBDC-ul țării anul acesta

 

Banca centrală a Coreei de Sud a anunțat astăzi că urmează să aleagă o companie fintech, care să creeze o platformă pilot pentru moneda digitală a țării.

Acest lucru aduce Coreea de Sud cu un pas mai aproape de lansarea unui CBDC.

Oficiali ai băncii au declarat că se află în procesul de a căuta un partener, printr-o licitație publică care să analizeze aspectele legate de lansarea CBDC-ului într-un mediu test.

BOK (Bank of Korea) urmează trendul lansat de alte țări care urmăresc integrarea cryptomonedelor în sistemele financiare naționale.

Bănci centrale ca cele ale Chinei, Marii Britanii și Suediei sunt în procesul de dezvoltare a unui CBDC pentru a-și moderniza sisteme financiare, a ține pasul cu progresele tehnologice și a accelera plățile domestice și internaționale.

Un sondaj realizat de Bank for International Settlements a arătat că băncile centrale din țări care reprezintă 1/5 din populația lumii vor lansa cel mai probabil un CBDC în următorii 3 ani.

Într-o conferință de presă, un oficial al BOK a susținut că numărul de tranzacții cash sunt într-o continuă scădere.

 

“The steps we are taking now are to prepare for the changes in the payment settlement system, changing rapidly.”

 

… a mai adăugat acesta.

Platforma pilot la care se lucrează va simula mediul băncilor comerciale și al magazinelor, iar testele vor include plăți făcute cu telefonul mobil, transferuri de fonduri și depunderi de bani, au mai precizat oficiali ai BOK.

Programul de test este așteptat să ruleze între lunile august și decembrie ale acestui an, cu posibilitatea de a fi prelungit într-o a doua fază anul viitor.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *