fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,904.001.50%
  • ethereumEthereum$3,418.071.22%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.472.79%

Aventura Netflix în Sci-Fi: Milioane Pierdute în Cryptomonede și Obiecte De Lux

Un Risc Costisitor
“Proiect ambițios, pierderi uriașe!”
“O aventură financiară neașteptată pentru Netflix!”

Detalii Tulburătoare
Netflix Inc. a investit masiv într-un proiect de serie științifico-fantastică, “Conquest”, cu un buget de 55 milioane de dolari. Din această sumă, realizatorul Carl Erik Rinsch a direcționat 11 milioane în acțiuni și cryptomonede, în mod controversat. Acest pas neobișnuit a declanșat un conflict între Rinsch și gigantul streaming, culminând cu o acțiune de arbitraj confidențial.

Investiții Riscante și Pierderi
Din fondurile alocate de Netflix, Rinsch a transferat 10,5 milioane de dolari în contul său de brokeraj la Charles Schwab, plasând pariuri pe piața de acțiuni. În doar câteva săptămâni, a pierdut 5,9 milioane de dolari. Mai târziu, a investit peste 4 milioane de dolari în Dogecoin, o decizie care, spre deosebire de acțiuni, s-a dovedit profitabilă, crescând la aproape 27 de milioane de dolari până în mai 2021.

Cheltuieli Extravagante
Cu fondurile rămase, Rinsch a achiziționat bunuri de lux, inclusiv cinci Rolls-Royce, un Ferrari și un ceas Vacheron Constantin, justificând aceste achiziții ca necesare pentru producția seriei “Conquest”. Totuși, în timpul arbitrajului cu Netflix, a schimbat poziția, susținând că banii erau ai săi conform contractului.

Repercusiuni și Consecințe
Netflix, care a câștigat dreptul de a produce proiectul lui Rinsch în fața rivalului Amazon Inc., se confruntă acum cu un posibil eșec financiar și de imagine. În martie 2021, după schimbări de management, Netflix a oprit finanțarea proiectului, oferindu-i lui Rinsch posibilitatea de a-l transfera altundeva, cu condiția rambursării investiției. Acest caz subliniază riscurile neașteptate și provocările pieței de divertisment digital.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *