fbpx
  • bitcoinBitcoin4.26%
    $26,813.00
  • ethereumEthereum3.18%
    $1,874.65
  • elrond-erd-2MultiversX-0.27%
    $36.34

ATH Ethereum la 4000 de dolari

 

Ether a trecut de 4000 de dolari pentru prima data, astăzi, 10 mai 2021, pe mai multe exchange-uri, inclusiv Coinbase

Acest nou record este stabilit doar la o săptămână după ce ETH ajunsese deja la 3000 de dolari.

Tot săptămâna trecută, ETH a înlocuit Bank of America în topul celor mai valoroase asset-uri din lume, clasându-se pe locul 28. 

Însă la un market cap de 454.59 miliarde de dolari, Ether a eclipsat astăzi giganți ca Wal-Mart și Johnson and Johnson, următorul pe listă fiind JP Morgan Chase, cea mai mare bancă americană după AUM (assets under management).

O parte a acestei creșteri poate fi atribuită interesului instituțional accentuat de care beneficiază în prezent cryptomoneda. 

Săptămâna aceasta, un raport Coinshares a dezvăluit că unele instituții au cumpărat peste 30 de milioane de dolari în ETH la sfârșitul lunii aprilie.

Se estimează că, la momentul actual, managerii instituționali dețin Ether în valoare de 13.9 miliarde de dolari.

Similar, au existat eforturi considerabile în adoptarea pe scară largă a cryptomonedei. Săptămâna trecută, Banca Europeană de Investiții a anunțat că va elibera un bond în valoare de 120 de milioane de dolari, pe cel mai mare layer-1 din lume, în colaborare cu giganți bancari cum ar fi Goldman Sachs

Mai mult, creșterea în popularitate a sectorului DeFi – una dintre aplicațiile esențiale ale Ethereum – continuă cu pași rapizi.

Totuși, catalizatorii principali ai acestui moment bullish sunt un grup de upgrade-uri majore ale rețelei, și anume, EIP-1559 și ETH 2.0.

EIP-1559, care urmează ai fi inclus în hard fork-ul London, va include o reformă generală a sistemului de taxe ETH și este de așteptat că va scădea semnificativ costurile energetice, având poate potențialul de a transforma ETH într-un asset deflaționist (care își va pierde valoarea pe termen lung).

ETH 2.0, va fi elementul de tranziție al rețelei spre un model de consensus PoS (Proof-of-Stake), ceea ce se preconizează că va reduce presiunea pe vânzări și va încuraja investitorii să stocheze (hold) cryptomoneda.

Progresul remarcabil al ETH a dus la noi speculații cu privire la un moment de ” flippening” – un eveniment mult-așteptat de comunitatea Ethereum, când ETH va depăși BTC, în termeni de market cap.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *