fbpx
  • bitcoinBitcoin1.34%
    $28,662.00
  • ethereumEthereum-0.52%
    $1,808.13
  • elrond-erd-2MultiversX-3.84%
    $43.01

Administrația Biden publică un proiect pentru a combate frauda crypto și pentru a proteja investitorii

Administrația Biden a anunțat pe 27 ianuarie că va lansa un nou cadru legal pentru criptomonede în lunile următoare pentru a combate multiplele escrocherii care afectează piața criptomonedelor în mod constant, provocând pierderi de mai multe milioane de dolari anual.

Potrivit unei declarații publicate de Casa Albă, 2022 a fost un an dificil pentru criptomonede. Prin urmare, acest nou cadru de reglementare își propune să se asigure că criptomonedele nu pot submina stabilitatea financiară a Statelor Unite.

Printre măsurile pe care le vrea Congresul SUA pentru a-și dubla eforturile de securitate prin noul cadru de reglementare a criptomonedei se numără: extinderea puterilor autorităților de reglementare pentru a preveni utilizarea abuzivă a activelor; consolidarea cerințelor de transparență și dezvăluire pentru companiile crypto; și înăsprirea pedepselor pentru încălcarea regulilor privind frauda financiară.

În plus, urmărește să protejeze investitorii prin noi prin noi pedepse pentru cei care comit acte ilegale și criminale. Deși aceste măsuri nu sunt în prezent luate în considerare 100% în noul cadru de reglementare, ele demonstrează că autoritățile de reglementare nu vor tolera ca ceo rău intenționați să rămână nepedepsiți.

Casa Albă a subliniat că președintele Biden lucrează pentru a evita noi escrocherii asemănătoare scandalului FTX , comis de fostul CEO al companiei, Sam Bankman-Fried, prin care mii de americani au pierdut miliarde de dolari , potrivit dosarelor judiciare.

Administrația se angajează să protejeze investitorii și consumatorii americani de fraudă și infracțiuni financiare. De asemenea, lucrează activ cu parteneri internaționali pentru combaterea utilizării ilicite a criptomonedei. La scurt timp după anunțul Casei Albe, FED a publicat un comunicat de presă cu noi reguli privind criptomonedele pentru băncile financiare.

Pentru a atinge acest obiectiv, administrația va lua, de asemenea, măsuri pentru consolidarea structurii de reglementare în jurul activelor digitale și criptomonedelor, inclusiv consolidarea cerințelor Anti-Spălarea Banilor (AML) și Know Your Customer (KYC), precum și implementarea alte măsuri de protecție a consumatorilor și investitorilor. Casa Albă a subliniat, de asemenea, că va colabora cu Congresul pentru a oferi instrumente suplimentare de supraveghere a reglementărilor și de aplicare a legii pentru a proteja mai bine consumatorii și investitorii americani.

Scopul este de a crea un mediu sigur și transparent pentru creșterea și dezvoltarea industriei activelor digitale și a criptomonedei. Anunțul administrației Biden este un semn clar că guvernul SUA se angajează să protejeze investitorii și consumatorii americani de fraudă și infracțiuni financiare și, de asemenea, lucrează activ cu parteneri internaționali pentru a combate utilizarea ilicită a criptomonedelor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *