• bitcoinBitcoin$85,171.000.16%
  • ethereumEthereum$1,614.270.70%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.884.57%

Adopția crypto în Nigeria continuă să crească în ciuda interdicțiilor impuse de guvern

nigeria crypto

Adopția și activitatea crypto în Nigeria continuă să crească în ciuda restricțiilor impuse de guvern, pe măsură ce volumul de trading P2P (peer-to-peer) al Bitcoin atinge niveluri record.

Conform datelor oferite de Google Trends, Nigeria e în continuare pe locul 1 în ceea ce privește termenul de căutare pe Google ”Bitcoin.” Trading-ul P2P a crescut gradual de la începutul anului 2021, țara aflându-se doar în spatele SUA în ceea ce privește acest tip de trading, conform celor de la Useful Tulips.

Volumul de trading săptămânal în tranzacții P2P este estimat acum la 18.8 milioane de dolari, reușind chiar să depășească pe cel al regiunii America de Nord (18 milioane de dolari).

O serie de probleme politice și economice au stimulat adopția crypto în țară, printre care represiune socială, control excesiv al monedei naționale și inflație majoră. Situația în Nigeria s-a deteliorat simțitor din luna octombrie 2020, după ce o serie de proteste masive au început să apară împotriva brutalității poliției, cât și a unității de poliție ”Sars.”

Protestele intitulate ”EndSars” au rezultat în atacarea protestatarilor cu gaz lacrimogen și tunuri cu apă, ce au rezultat în peste 50 de decese în rândul civililor. Dintre aceștia, în jur de 10 au fost împușcați de poliție cu muniție reală pe 20 octombrie.

În urma protestelor, organizațiile sociale care au sprijinit protestatarii cu mâncare și asistență medicală s-au trezit cu conturile bancare înghețate. Pe fondul acestor evenimente, protestatarii au recurs la utilizare de cryptomonede din ce în ce mai mult, pentru a nu-și lăsa situația economică în mâinile guvernului.

“I think that EndSars is like the key catalyst for some of these decisions the government is making. It caused fear. They saw, for example, that people could decide to bypass government structures and institutions to mobilize.”

… a declarat Adewunmi Emurowa, fondatorul organizației Gatefiled, una dintre cele despre care am vorbit mai sus, într-un interviu cu The Guardian.

O sursă anonimă care pretinde să reprezinte o altă organizație de acest tip a declarat că grupul lor a putut plăti salariile membrilor săi în cryptomonede, în ciuda embargoului financiar.

În februarie, guvernul a interzis băncilor să proceseze tranzacțiile crypto, într-o încercare de a stopa adopția acestei clase de asset-uri. Totuși, volumul de trading P2P care a crescut gradual sugerează că activitatea crypto din țară a avut loc în regim ascuns, fără acordul guvernului.

Marius Reitz, un manager al platformei crypto Luno a spus celor de la The Guardian că interdicția introdusă de guvern a reușit doar să împingă adopția clandestină a cryptomonedelor, făcând activitatea în acest spațiu mai greu de monitorizat.

Asta înseamnă că nigerienii au fost forțați să folosească alte metode, mai puțin securizate, pentru a face trading, cum ar fi grupuri de Telegram și WhatsApp, în care oamenii tranzacționează cryptomonede în mod direct.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *