• bitcoinBitcoin$85,101.000.67%
  • ethereumEthereum$1,616.121.54%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.30-1.04%

Banca federală germană testează sistemul de plată blockchain fără CBDC

Deutsche Bundesbank a reușit să testeze o interfață de decontare bazată pe blockchain pentru valori mobiliare electronice. Acest test semnifică faptul că distanța dintre finanțarea generală și tehnologia blockchain a scăzut fără a fi necesară utilizarea unui CBDC.

Testul a fost creat în parteneriat cu Grupul Deutsche Börse și Agenția financiară germană și a arătat că platforma folosește două module de software care leagă sistemul actual de plată de tehnologia registrelor distribuite (DLT).

Pentru ca tehnologia aceasta să se arate eficientă, testul a emis o obligațiune de stat pe 10 ani prin folosirea DLT, împreună cu tranzacționarea pe piețele primare și secundare din același sistem, potrivit CoinGeek.com.

Ulterior, acest test a dezvoltat un așa-numit „semnal de declanșare” responsabil cu realizarea conexiunii între DLT și sistemul de plată actual, acesta reprezentând confirmarea realizării tranzacției.

Mai apoi, platforma a permis Bundesbank să beneficieze de influența tehnologiei blockchain fără a trebui să îsi revizuiască moneda. Economia germană e cea mai potentă din zona euro, ceea ce înseamnă că este de maximă importanță că Bundesbank a fost printre cei mai înverșunați oponenți ai CBDC.

Monedele digitale au devenit din ce în ce mai populare, lucru ce a dus la o atenție tot mai mare acordată de către publicul general tehnologiei blockchain și posibilităților adiționale. Oamenii folosesc tot mai mult termenul blockchain în scop generic și îl asociază cu Bitcoin, prima monedă digitală care a fost creată folosind această tehnologie.

Domeniul de aplicare și potențialul aplicării protocoalelor descentralizate sunt astfel mult mai largi decât oricând.

Burkhard Balz, un politician german și membru al consiliului de administrație al Bundesbank, a exprimat un sentiment similar, comentând că noua tehnologie ar putea fi adoptată mai rapid în zona euro decât CBDC-urile.

“Following successful testing, the Eurosystem should be able to implement such a solution in a relatively short space of time — at least in far less time than it would take to issue central bank digital currency, for instance.”

Nume mari au luat parte la proiect, printre care enumeram Citibank, Société Générale, Goldman Sachs, DZ Bank, Barclays și Commerzbank.

Deutsche Bundesbank a distribuit pe Twitter un videoclip care arată cum pot fi decontate tranzacțiile digitale în banii stabili și siguri ai băncii centrale, axându-se doar pe infrastructura existentă cu DLT.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *