• bitcoinBitcoin$85,178.000.74%
  • ethereumEthereum$1,618.671.76%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.36-0.71%

Mai mult de 190.000 de persoane activează în industria crypto

Industria crypto este mai dinamică ca oricând, iar China rămâne un jucător surprinzător de important.

Număr în creștere de angajați în crypto

Datele recente oferite de K33 Research arată că în iulie 2023, industria crypto număra aproape 190.000 de angajați. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă în comparație cu statisticile privind ocuparea forței de muncă înainte de nebunia crypto care a început în 2020. În 2021, sectorul crypto avea peste 211.000 de angajați, o perioadă în care prețurile și evaluările companiilor erau la un nivel ridicat.

Aproximativ o treime din forța de muncă din industria crypto lucrează la exchange-uri sau brokeri, ceea ce subliniază rolul lor esențial în cadrul industriei. În plus, alte 26% dintre angajați lucrează la companii care oferă o gamă diversă de servicii financiare legate de cryptomonede.

Angajare remote pentru a reduce costurile

Structura organizațională a marilor companii crypto facilitează munca de la distanță, ceea ce conduce la o bază de angajați distribuită la nivel global. Cercetătorii au descoperit că multe companii crypto majore și-au ales sediile în jurisdicții cu reglementări favorabile și rate ale impozitelor mai mici. Acestea adoptă deobicei o strategie globală de angajare, fie prin stabilirea de birouri locale în întreaga lume, fie prin implementarea unei structuri de muncă complet la distanță.

Prezența surprinzătoare a Chinei pe piața crypto

Există o suprareprezentare a angajatilor crypto în lumea occidentală, aproximativ 55% dintre aceștia fiind din America de Nord și Europa. În cadrul acestui procent, SUA reprezintă 29% din forța de muncă crypto.

În Asia, India a ieșit în evidență ca principalul angajator din industria crypto, cu 20% din forța de muncă regională. În ciuda poziției istoric ostile a Chinei față de industria crypto, aceasta rămâne al doilea cel mai mare angajator din Asia, cu 15% din forța de muncă regională.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *