• bitcoinBitcoin$85,273.000.91%
  • ethereumEthereum$1,618.131.43%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.451.93%

Rusia și Iran vor să emită un stablecoin susținut de aur pentru a evita sancțiunile internaționale

Guvernul rus și Banca Centrală a Iranului cooperează pentru a emite în comun o criptomonedă susținută de aur. Conform agenției de presă Vedomosti din Rusia, Iranul lucrează cu Rusia pentru a crea un „token al regiunii Golfului Persic” care să servească drept metodă de plată în comerțul exterior. Directorul executiv al Asociației Ruse a Industriei Crypto și Blockchain (RACIB), Alexander Bazhnikov, a declarat că tokenul va fi emis sub forma unei monede stabile susținute în totalitate de aur.

Stablecoin-ul urmărește să permită tranzacții transfrontaliere în locul monedelor fiat precum dolarul american, rubla rusă sau rialul iranian. Aceasta ar funcționa într-o zonă economică specială din Astrakhan, unde Rusia a început să accepte transporturi de marfă iraniene, notează raportul.

Legislatorul rus Anton Tkachev, membru al Comitetului pentru politica informațională, tehnologia informației și comunicații, a subliniat că un proiect comun de monede stabile va fi posibil doar după ce piața activelor digitale va fi pe deplin reglementată în Rusia. După mai multe întârzieri, camera inferioară a parlamentului rus a promis din nou că va începe reglementarea tranzacțiilor crypto în 2023.

 

În august 2022, Ministerul Industriei, Minelor și Comerțului din Iran a aprobat utilizarea crypto pentru importurile în țară, pe fondul sancțiunilor comerciale internaționale impuse. Ulterior, Iranul a plasat prima sa comandă internațională de import folosind criptomonede în valoare de 10 milioane de dolari.

Chiar dacă Banca Rusiei s-a opus de-a lungul timpului utilizării crypto ca și metodă de plată pentru cetățenii ruși, aceasta ar fi de acrod să permită crypto în comerțul exterior. Autoritatea de reglementare nu a clarificat însă niciodată ce criptomonedă ar fi folosită pentru astfel de tranzacții.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *