
Conform anunțului oficial, cei din spatele Polygon au promis să implementeze o strategie în acest an ce are ca scop construirea unui ”viitor sustenabil” pentru industria crypto și pentru planetă.
Respectivul articol poartă numele ”Green Manifesto: A Smart Contract with Planet Earth” și pune accentul pe nevoia de a practica activități eco-friendly, în paralel cu obiectivul de a promova spațiul Web3.
Pentru a deveni carbon-neutral, cei de la Polygon intenționează să monitorizeze fiecare NFT generat, token bridger, sau tranzacție DeFi, pentru a putea reduce impactul acestora asupra mediului. Echipa a anunțat că va colabora cu KlimaDAO, un DAO ce are ca membrii ecologiști, developeri și antreprenori ce oferă soluții de compensare a amprentei de carbon on-chain.
În parteneriat cu Offsetra, KlimaDAO va oferi Polygon o modalitate de a analiza și măsura amprenta de carbon a chain-ului. Vorbim aici de monitorizarea emisiilor realizate de hardware-ul pentru staking (nodurile rețelei), dar și cele rezultate din contractele ce interacționează cu rețeaua Ethereum.
Aceste două surse, conform echipei Polygon, reprezintă 99% din emisiile rețelei. Din februarie 2021 până în februarie 2022, rețeaua a generat în total 90,645 de tone de CO2. Echipa plănuiește să cumpere credite de carbon în valoare de 400,000 de dolari de pe market-ul on-chain operat de KlimaDAO, Klima Infinity.
Mai mult decât atât, cei de la Polygon spun că au intrat într-un parteneriat și cu Crypto Carbon Ratings Institute, o firmă responsabilă pentru realizarea unui audit secundar care să asigure validitatea celui inițial.