
Performanța slabă a pieței crypto de la începutul anului 2022 a continuat și în ultimele două zile, piața înregistrând o scădere de 4.4% a market cap-ului în ultimele 24 de ore. Asta s-a tradus în scăderi de 2%-6% a prețului majoritatea monedelor din top 50.
LUNA, moneda nativă ecosistemului Terra a înregistrat una dintre cele mai mari pierderi, -7% la momentul scrierii articolului, conform datelor CoinGecko. Scăderea s-a reflectat și pe burse, S&P 500 scăzând de exemplu cu 2.12% azi.
”Tensiunile dintre Rusia și Ucraina par să fi speriate clienții și cauzează stres unor investitori care aleg să își vândă asset-urile riscante.”
… a declarat George Liu, directorul departamentului de derivative din cadrul Babel Finance. Fondurile ce au ieșit azi din piața crypto par să fi fost reinvestite în asset-uri mai stabile cum ar fi obligațiunile, adaugă el.
Griji cu privire la creșterile ratelor dobânzilor în SUA ar fi jucat de asemenea un rol în scădere. Executivii băncii centrale din SUA se vor întâlni în martie pentru a discuta cu cât vor crește ratele dobânzilor. Acesta ar fi un alt element ce introduce nesiguranță pe piețe.
Acest ultim aspect a tot fost citat în ultimele luni ca motiv al scăderilor din piața crypto, în mare parte pentru că nu am obținut informații tocmai clare cu privire la intenția băncii centrale americane. Știm că aceste rate vor crește, însă nu cu cât.
Acel ”cu cât” are potențialul de a speria investitorii de pe piețele tradiționale, fapt care la rândul său afectează și crypto. Indexul NDXT (NASDAQ 100 Technology Sector) de pe Nasdaq (care include acțiunile mai multor companii tech), a scăzut în ultimele 24 de ore cu 4.2%. Pentru burse, o astfel de scădere într-o zi este destul de mare.
”Vom întâmpina și mai multe dificultăți în ultimele săptămâni.”
… spune Justin d’Anethan, directorul de vânzări instituționale al Amber Group într-un comunicat oferit celor de la Forkast.news. Acesta a adăugat reversul din ultimele zile a dat impresia multor oameni că perioada bearish e pe terminate, însă acest lucru nu pare să fie cazul.
Acesta argumentează că băncile centrale, piețele și ”lumea” au lucruri de anunțat, de rezolvat și cu care ne pot speria. D’Anethan a afirmat însă că aceasta ar fi o oportunitate foarte bună pentru noi investitori să intre pe piață, sau pentru cei long-term să își crească portofoliul.