• bitcoinBitcoin$85,186.000.70%
  • ethereumEthereum$1,618.241.58%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.40-0.31%

4 moduri în care Bitcoin ajută ieșirea din sărăcie, în Africa

În 2016-2017, multe economii din țările africane au suferit de inflație. Lucrurile s-au schimbat în bine, după ce Bitcoin a intrat pe piața africană, scăzând inflația, dar nu numai.

Descoperă, în continuare, 4 feluri în care crypto poate contribui la bunăstarea vieții în țările africane.

1. Controlul inflației

Odată cu adoptarea bitcoinului în diferite sectoare și intrarea sa în circulație, controlul inflației se face mai ușor. În cele din urmă, acest lucru contribuie și la dezvoltarea economiei, ceea ce nu poate decât să îmbunătățească calitatea vieții.

2.Reface sistemul bancar

Tranzacțiile de bitcoin se fac online, iar crypto rămâne neregulat în multe țări la nivel global. Asta ajută la realizarea de tranzacții într-un mod mai rapid și mai sigur, comparativ cu serviciile oferite de băncile comerciale, ceea ce atrage investitori.

Prin urmare, economiile a numeroase țări ale lumii sunt ajutate să se dezvolte. Tot așa, în Africa, numeroși investitori vor fi atrași să investească în banking și alte instrumente financiare.

3.Mai multă siguranță

Activitățile frauduloase în creștere, care afectează sectorul financiar african, pot fi oprite prin adoptarea tehnologiei blockchain. Accesul ilicit la safe wallets e îngreunat, iar datele utilizatorului rămân în siguranță.

4.Crește valoarea monedei fiduciare

Odată cu intrarea Bitcoinului pe piața africană și cu cererea tot mai mare pentru cryptomonedă, s-a redus și dependența de moneda fiduciară.

Astfel, pe măsură ce importanța bitcoin crește, și celelalte monede sunt nevoie să compenseze pentru a deveni mai valoroase. Acest lucru poate contribui major la reducerea sărăciei.

Observând dezvoltarea fulminantă a bitcoin în Africa și cererea în continuă creștere dinspre aceste țări, se poate argumenta cum crypto ajută la dezvoltarea economiei și, implicit, la îmbunătățirea traiului de viață.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *