fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,932.000.43%
  • ethereumEthereum$4,534.21-0.57%
  • ElrondElrond$358.90-9.67%

Wormhole adaugă support UI pentru rețeaua Terra

wormhole bridge

Protocolul de tip bridge ce ”leagă” Solana de alte blockchain-uri, Wormhole, a adăugat acum suport UI pentru Terra. Asta înseamnă că userii vor putea acum tranzacționa asset-uri digitale între Terra, Solana, Ethereum și Binance Smart Chain (BSC) prin intermediul unei singure interfețe.

Anterior, userii erau nevoiți să realizeze un ”double wrap” pentru tokenii Terra dacă voiau să îi transfere pe alte rețele. Reamintim aici că wrapping-ul se referă la eliberarea unui token echivalent cu cel original pe alt blockchain. Un exemplu aici ar fi wrapped Ether (wETH) pe Solana.

Pentru a muta asset-uri între mai multe blockchain-uri, userii erau deseori nevoiți să realizeze acest proces de wrapping de două ori – un fapt problematic, atât din punct de vedere al timpului pierdut, dar și a costurilor.

“Now, cross-chain governance, liquid staking tokens, oracle data being passed over multiple chains and the ability to avoid double wrapping tokens are all within a user’s reach.”

… a explicat Hendrik Hofstadt, un oficial al Jump Crypto. Reamintim aici că interoperabilitatea oferită de Wormhole se aplică și asset-urilor de tip NFT și chiar datelor ca price feeds.

Anterior, stablecoin-ul UST al Terra, precum și token-ul nativ Luna, puteau fi transferate pe Solana prin intermediul Wormhole v1, un proces care necesita însă double wrapping.

Noua funcționalitate permite acum transferuri libere între 4 dintre cele mai mari blockchain-uri DeFi – Terra, Ethereum, Solana și BSC. Cei de la Terra au declarat recent că plănuiesc să colaboreze cu Wormhole pentru a oferi lichiditate protocolului (care are deja 350 de milioane de dolari în TVL).

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *