fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,126.771.51%
  • ethereumEthereum$1,286.511.51%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.741.57%

Vitalik Buterin și Armstrong, despre schimbarea și efectele mecanismului PoS

În cadrul podcastului Around the Block, cei doi s-au alăturat lui Viktor Bunin, pentru o discuție aprofundată despre The Merge, care este programată să aibă loc la mijlocul lunii septembrie 2022.

Co-fondatorul Ethereum susține că una dintre postările sale inițiale de pe blog ale proiectului din 2014 a prezentat un algoritm numit slasher, care a introdus ideea că un nod ar fi pedepsit pentru votul pentru activități care nu erau în concordanță între ele:

Acesta a fost efortul meu de a răspunde la problema “nothing-at-stake”. Într-un sistem proof-of-work, trebuie să efectuați de două ori mai multă muncă pentru a construi peste două blocuri, dar într-un sistem de proof-of-stake, puteți semna doar câte documente doriți.

Buterin a crezut că adăugarea unei pedepse aparente pentru semnarea activităților care se dispută între ele ar fi o soluție viabilă. Până în 2014, cercetarea a examinat prezumțiile de securitate de care ar trebui să se bazeze Ethereum cu PoS și pentru a determina dacă PoS poate fi mai sigur decât PoW, solicitând amenzi reduse pentru a reduce depozitele puse la staking, mai degrabă decât transmiterea bonusurilor.

Integrarea nu va avea loc imediat, după cum a subliniat Buterin. Actualizarea Bellatrix pentru Beacon Chain va demara lucrurile, iar după aproximativ o săptămână, fuziunea va intra probabil în vigoare pe 15 septembrie. Acest lucru se datorează cât de complexă și de provocatoare este fuziunea: Proof of Stake va înlocui mecanismul actual de consens de proof-of-work al Ethereum. În prezent, lanțul Beacon, lanțul Ethereum proof-of-stake și rețeaua principală Ethereum, sau sistemul public primar utilizat de toată lumea, coexistă. Cu toate acestea, Ethereum va fi în întregime PoS atunci când cele două se vor uni după fuziune.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *