fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,331.00-1.52%
  • ethereumEthereum$3,389.41-1.40%
  • elrond-erd-2MultiversX$61.52-0.14%

Vitalik Buterin crede că crypto încă are nevoie de timp pentru a se maturiza

În urma dezbaterii în curs despre reglementarea crypto, fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, s-a alăturat discuției într-o serie de postări pe Twitter. CEO-ul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost subiectul multor critici din cauza opiniilor sale cu privire la reglementarea DeFi.

Vitalik a susținut că industria crypto nu ar trebui să urmărească traiectoria capitalului instituțional, deoarece are nevoie de mai mult timp pentru a se maturiza înainte de a primi atenția suplimentară. Fondatorul Ethereum a explicat că industria trebuie să fie „liberă de a acționa”, iar o întârziere în adoptarea generală este sănătoasă pentru spațiu.

„Reglementarea care lasă spațiul crypto liber să acționeze intern, dar care îngreunează ca proiectele competente să ajungă la idealul necesar este mult mai puțin proastă decât reglementarea care interferează cu modul în care crypto funcționează intern.” a transmis Vitalik.

 

Cu toate acestea, spre deosebire de SBF, care a susținut că ar putea fi necesare compromisuri pentru a menține liberă reglementarea crypto la nivel de protocol, Vitalik consideră că preferă regulile care fac spațiul crypto unul liber, chiar dacă acest lucru înseamnă reducerea vitezei de adopție generală

Conform Vitalik, reglementările pentru produsele DeFi front-end care necesită orice formă de KYC ar fi inutilă pentru a descuraja hackerii. Hackerii scriu cod pentru a interacționa direct cu contractele inteligente, astfel încât front-end-ul unui proiect este de obicei ignorat de potențialii atacatori.

Fondatorul Ethereum a ales să nu comenteze cu privire la blocurile sancționate de OFAC care ocupă peste 60% din blocuri din cauza releelor ​​MEV-boost. Situația este relevantă pentru problema reglementării, deoarece se poate argumenta că Ethereum este în prezent reglementat la nivel de protocol prin intermediul sancțiunilor OFAC.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *