fbpx
  • bitcoinBitcoin-4.11%
    $22,772.00
  • ethereumEthereum-4.44%
    $1,564.54
  • elrond-erd-2MultiversX-6.38%
    $42.11

Supply-ul de USDT pe exchange-uri atinge valori record

tether usdt

Supply-ul de USDT (Tether) pe exchange-urile centralizate a ajuns la cel mai mare nivel din ultimele 6 luni. Situația nu este tocmai o surpriză, având în vedere volatilitatea masivă prin care a trecut piața crypto în ultimele săptămâni.

Aceasta volatilitate se traduce prin lichidări masive și investitori care vor să își acopere pierderile, ținându-și fondurile în locuri sigure – stablecoins. Conform datelor providerului Santiment, suppy-ul de USDT actual se află în jurul valorii de 9 miliarde de dolari.

După cum spun analiștii Santiment, această sumă se traduce printr-o putere de cumpărare foarte mare ce continuă să se acumuleze pe exchange-uri. Emitentul USDT, Tether, a emis de asemenea un număr record de monede în ultima lună – aproximativ 4 miliarde.

Market cap-ul stablecoin-ului a ajuns acum la 77.6 miliarde de dolari. Supply-ul USDT a crescut masiv la nivelul anului 2021. Anul trecut, același supply era în jurul valorii de 20 de miliarde, în timp ce astăzi se apropie de 80 de miliarde.

Aceste creșteri masive au dat naștere unor speculații cum că Tether pompează pur și simplu supply-ul de USDT fără ca acesta fă fie de fapt sprijinit la o rată de 1:1 de dolarul american. Oficialii companiei au respins însă aceste acuzații, spunând că 100% din supply este sprijinit de rezerve ce includ monede tradiționale și diverse alte asset-uri.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *