fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,259.63-1.80%
  • ethereumEthereum$1,175.96-3.25%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.46-2.84%

Suedia va testa utilizarea CBDC pentru plata cu amănuntul

Conform unui comunicat de presă, Banca centrală a Suediei împreună cu Banca Reglementarilor Internaţionale cât şi colaboratori din Israel şi Norvergia, testează plăţile instantanee prin intermediul CBDC. Programul se numește „Project Icebreaker” și va continua până la sfârșitul anului, cu un raport final așteptat în primul trimestru al anului 2023.

Beju Shah, şeful Centrului Notric BIS Innovation Hub declară că: „Acest experiment inedit va aprofunda în tehnologia, arhitectură și alegerile și compromisurile de proiectare și va explora întrebările legate de politică. Aceste învățăminte vor fi de neprețuit pentru băncile centrale care se gândesc la implementarea CBDC-urilor pentru plăți transfrontaliere”

În prezent, 105 țări, explorează CBDC, conform datelor de la Consiliul Atlantic. Interoperabilitatea între CBDC ar putea fi următoarea provocare care trebuie abordată pentru plățile transfrontaliere fără întreruperi.

„Project Icebreaker” este al patrulea proiect transfrontalier CBDC la care a participat BIS; celelalte trei sunt mBridge, Project Dunbar și Project Jura. Marți, un consultant BIS a declarat că băncile centrale din, China, Thailanda și Emiratele Arabe Unite și BIS au încheiat proiectul-pilot al proiectului CBDC transfrontalier mBridge.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *