fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,706.00-0.96%
  • ethereumEthereum$3,774.59-1.88%
  • elrond-erd-2MultiversX$40.030.33%

Blocaj în Lumea Crypto: $24M în SOL Staked Inaccesibili

$24 de milioane captivi. Proprietarii de SOL staked prin Lido se confruntă cu un impas major.


Context și Complicații

Comunitatea crypto este în alertă după ce s-a descoperit că aproximativ 24 de milioane de dolari sunt blocați într-un contract inteligent defectuos pe platforma de staking lichid Lido. Această platformă, destinată staking-ului de Solana (SOL) pentru un randament de 5%, a fost închisă în octombrie anul trecut din motive financiare. Opțiunile limitate de retragere lăsate utilizatorilor au expirat în februarie, complicând și mai mult situația.

Dificultăți în Retragerea Fondurilor

Inițial, utilizatorii aveau la dispoziție o interfață ușor de folosit pentru retragerea SOL, dar aceasta a fost de asemenea eliminată. A rămas disponibilă doar retragerea manuală prin interfața de linie de comandă a Solanei (CLI), o opțiune prea complexă pentru mulți. Mesaje de pe canalul Discord al Lido indică frustrări legate de dificultatea procesului și erori necunoscute, evidențiind o situație tensionată pentru deținătorii de stSOL.

Încercări și Eșecuri

Utilizatorii s-au lovit de multiple obstacole în încercarea de a-și recupera fondurile, cu plângeri că instrucțiunile oferite de Lido nu funcționează eficient. Situația a escaladat până la punctul în care defectul nu pare să fie atribuit erorilor umane, ci mai degrabă unei probleme tehnice cu contractul inteligent.

Soluții în Așteptare

Revelațiile lui Pavel Pavlov, un manager de produs de la echipa P2P Validator, subliniază că problema este legată de modificări ale logicii de Split Rent-Exempt în contract. Echipa P2P, deși a identificat problema, recunoaște că nu deține capacitatea de a influența direct soluționarea, îndreptându-se către DAO-ul Lido pentru asistență. În timp ce se caută soluții alternative, comunitatea este îndemnată să exploreze opțiuni precum Sanctum sau Jupiter pentru schimbul de stSOL.

În Așteptarea Răspunsurilor

În acest moment tensionat, detaliile și soluțiile concrete sunt în așteptare. Comunitatea Lido și deținătorii de stSOL rămân în incertitudine, sperând la o rezolvare promptă și eficientă a acestei situații complexe.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *