fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,986.00-1.37%
  • ethereumEthereum$2,041.63-1.68%
  • ElrondElrond$99.240.71%

Se află Bitcoin într-un bear market? Părerea lui Benjamin Cowen

benjamin cowen

Popularul analist și trader Benjamin Cowen a postat recent un videoclip în care discută situația actuală a pieței crypto și Bitcoin pentru cei peste 687,000 de subscriberi.

Acesta spune că Bitcoin a scăzut sub nivelul de suport obișnuit pentru bull market-uri. Indicatorul se numește ”bull market support band” și este calculat în funcție de SMA-ul (Simple Moving Average) pe 20 de săptămâni și EMA-ul (Epxonential Moving Average) pe 21.

Ambii parametrii sunt practic niște medii ce urmăresc evoluția prețului Bitcoin. La momentul scrierii articolului, prețul BTC era de 42,883 dolari (conform CoinGecko), SMA-ul pe 20 de săptămâni (20-week SMA) fiind de 52,400 de dolari, iar 21-week EMA de 49,600 dolari. Citind cei doi parametrii împreună, obținem practic acest bull market suppor band.

Conform acestor indicatori și având în vedere prețul actual al monedei, Cowen spune că ne aflăm într-adevăr într-un bear market. Mai mult decât atât, acesta nu se așteaptă ca situația să se schimbe prea mult în următoarele luni.

Cowen adaugă însă că ceea ce e și mai important este ca moneda să continue să construiască o ”structură de piață” (după cum o numește el) între valorile 30,000-60,000 de dolari.

YouTuber-ul vorbește de o stabilizare a prețului Bitcoin undeva în acest interval, fapt ce ar oferi mai multă credibilitate asset-ului și l-ar transforma, pentru tot mai mulți investitori, într-un obiect de investiție viabil. Practic, ideea e ca tot mai puțini oameni să considere această piață drept una speculativă, și să o vadă în schimb ca pe una asemănătoare cu bursele.

Odată ce acest lucru se întâmplă, și Cowen spune că dacă trece suficient timp asta se va întâmpla, prețul Bitcoin va trece într-un final de pragul de suport pentru bull market și vom intra din nou într-un trend ascendent.

Ce înseamnă însă ”suficient timp,” nu este tocmai clar, aici terminându-se analiza sa. Acest parametru poate fi citit pe diverse grafice crypto, cum ar fi cel de pe TradingView.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.