fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,645.004.54%
  • ethereumEthereum$3,486.812.81%
  • elrond-erd-2MultiversX$36.002.74%

S-au strâns deja peste 100 de milioane de dolari în TVL pe Maiar DEX

beniamin mincu elrond

După cum a anunțat chiar cofondatorul Elrond, Lucian Todea, pe Twitter, există acum peste 100 de milioane de dolari în TVL pe DEX-ul rețelei, Maiar. Conform CEO-ului Beniamin Mincu, DEX-ul a ajuns să faciliteze peste 100,000 de tranzacții pe zi.

Mincu și Todea au discutat mai pe larg situația actuală, dar și planurile de viitor pe care le au pentru DEX-ul Maiar în cadrul unui livestream pe YouTube organizat ieri, 17 noiembrie. Discuția lor poate fi urmărită aici.

Pe lângă cele 100 de milioane de dolari, dacă ținem cont și de cei peste 1 trilion de tokeni MEX deja distribuiți comunității, succesul Maiar devine unul destul de clar. Unul dintre motivele principale pentru acest succes poate fi atribuit fenomenului ”compelling tokenomics,” după cum îl numesc cei de la Elrond.

După cum descrie chiar echipa, Maiar, împreună cu moneda MEX, creează interes, și deci dorința de a investi prin recompensele generoase pe care comunitatea le-a primit (și urmează să le primească).

Conform lui Mincu, în primul an de la lansarea MEX, comunitatea poate beneficia de recompense (prin mining/staking) în valoare de 1.29 miliarde de dolari, dintre care 280 milioane de dolari doar în prima lună. Mare parte din aceste sume vor fi distribuite comunității.

După cum a scris chiar Todea pe Twitter, distribuția celor 1 trilion de tokeni MEX de până acum a fost realizată astfel:

  • Grant-uri pentru developeri – 150 miliarde
  • Fond de securitate – 250 de miliarde
  • Lichiditate inițială – 250 de miliarde
  • Ecosistem – 350 de miliarde

Pe lângă asta, încă 594.72 de miliarde de MEX pot fi revendicați de comunitate în funcție de numărul de monede EGLD deținute. Datele live cu privire la situația actuală a rețelei Elrond și a tokenilor săi poate fi vizualizată pe explorer-ul oficial.

Pe de altă parte, un alt aspect important al succesului este legat, după cum a subliniat Mincu în stream-ul de ieri, de viziunea Elrond pe termen lung. DEX-ul Maiar este descris în acest sens drept un ”first step” al ecosistemului DeFi pe care echipa speră să îl construiască.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *