fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,128.000.76%
  • ethereumEthereum$3,070.340.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$41.191.72%

Românii și vacanțele: cel mai recent studiu Revolut

De la cât durează vacanță ideală la bugetul pe care românii sunt dispuși îl aloce, un studiu Revolut dezvăluie preferințele acestora când vine vorba de călătorii și turism.

Cât durează, dar mai ales cât costă vacanța perfectă?

Un nou studiu realizat de banca digitală Revolut, în colaborare cu Dynata, arată că majoritatea românilor (34%) se pregătesc pentru o vacanță de cel puțîn o săptămână, în timp ce 22% preferă un weekend prelungit. De asemenea, studiul relevă că 34% dintre respondenți estimează că bugetul per membru de familie pentru o săptămână de vacanță este de 250-500 de euro, în timp ce 26% pun deoparte între 500 și 1.000 de euro.

Cum alegem destinația de vacanță?

Principalele criterii după care românii aleg destinația de vacanță sunt costurile (66% dintre respondenți), condițiile de cazare (38%) și mâncarea și tradițiile locale (35%). Preferințele pentru destinații sunt împărțite, cu Grecia (12%) în fruntea clasamentului, urmată de Turcia (7%) și, la egalitate, România, Germania și Egipt (6%).

Ce ne enervează în vacanță?

Aglomerația (23%), grevele pe aeroporturi sau ale operatorilor de transport în comun (20%) și timpul pierdut cu compararea ofertelor de cazare (19%) sunt principalele factori care pot strică bună dispoziție a turiștilor români.

Jobul în timpul vacanței: da sau nu?

Potrivit studiului, 56% dintre respondenți nu vor să audă de serviciu în timpul vacanței, în timp ce 14% spun că sunt disponibili pentru urgențe. De asemenea, 7% își verifică zilnic emailul pentru a vedea dacă există ceva urgent, iar 8% se interesează și de job din necesitate.

În concluzie, românii sunt pasionați de călătorii, preferă destinațiile care oferă un echilibru între costuri și calitate și sunt tot mai atenți la cheltuielile pe care le implică o vacanță. De asemenea, ei nu doresc fie deranjați de muncă în timpul vacanței, ceea ce sugerează importantă echilibrului între viață profesională și cea personală.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *