fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,273.002.23%
  • ethereumEthereum$4,294.3410.99%
  • ElrondElrond$256.278.73%

Developerii Ethereum vor să amâne o propunere legată de mining

ethereum mining

Săptămâna trecută, Tim Beiko și James Hancock, doi developeri Ethereum, au introdus propunerea cu numărul #4345 care urmărește amânarea a ce este cunoscut drept ”difficulty time bomb” (DTB), până în luna mai 2022.

DTB este un proces care ar face ca dificultatea de mining pe Ethereum să crească din ce în ce mai mult, cu scopul ca această activitate să devină în cele din urmă neprofitabilă. Acest proces face parte din tranziția către Eth 2.0.

În momentul când mining-ul pe Ethereum va deveni neprofitabil, miners vor fi forțați să își încheie operațiunile pe rețea sau să își reconfigureze echipamentul pentru a mina pe alte blockchain-uri.

Acest proces de tranziție a început deja de ceva timp, perioadă în care comunitatea de mining s-a confruntat (și continuă să o facă), cu incertitudini. Deși Ethereum 2.0 este inevitabil, miners de pe rețea ar fi cu siguranță în favoarea amânării acestuia, pentru a-li maximiza profiturile.

Deși upgrade-ul London a fost mult așteptat în mare parte datorită propunerii #1559 – cea care a introdus mecanismul de burning – aceasta nu a fost singura introdusă. Celelalte propuneri care au intrat în vigoare în același timp au fost:

  • EIP-3198: BASE FEE opcode
  • EIP-3529: Reduction in refunds
  • EIP-3541: Reject new contracts starting with the 0xEF byte
  • EIP-3554: Difficulty Bomb Delay to December 1, 2021

După cum sugerează numele EIP-3553, propunerea a avut scopul de a amâna DTB până în decembrie. DTB a fost activată de două ori până acum în istoria Ethereum, o dată în 2017, și mai recent în 2019 (EIP 2387).

Reticența developerilor de a o ”detona” încă o dată sugerează că aceștia nu sunt încă pregătiți de a elimina miners de pe rețea. Merge-ul dintre chain-ul PoW și PoS al Ethereum e programat (cel puțin pentru moment) cândva în Q1 sau Q2 al 2022.

O altă fază a Eth 2.0 însă constă în introducerea Shard Chains, pentru a îmbunătăți scalabilitatea rețelei. Aceasta va fi introdusă spre sfârșitul anului 2022. Dacă propunerea developerilor de a amâna DTB va fi implementată, merge-ul va fi de asemenea amânat.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *