fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,267.00-0.39%
  • ethereumEthereum$3,144.93-0.20%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.441.73%

Proiectul Woodland – Cum combatem defrișările din România folosind NFTs

woodland

Woodland este un proiect românesc ce urmărește combaterea defrișărilor din România prin intermediul tehnologiei blockchain. Mai exact, este vorba de un proiect de NFTs

Colecția denumită ”Ents” a fost deja lansată pe trust.market de pe Elrond și constă în 10,000 de NFT-uri. Colaborarea cu Elrond înseamnă că proiectul este 100% românesc.

Problema tăierilor ilegale din România nu este tocmai o știre nouă, însă lumea a început să conștientizeze cât de gravă este aceasta în urma unor reportaje ce au apărut în ultimul an. Proiectul Woodland își propune să aducă din nou în atenția publicului această problemă, și mai mult, să o combată.

În acest sens, pentru fiecare NFT vândut, echipa din spatele Woodland va planta un copac într-o regiune din apropierea lacului Canciu, județul Alba. Echipa garantează că toate activitățile și procesele necesare îndeplinirii acestui obiectiv vor fi în totalitate transparente.

Cele 10,000 de NFT-uri reprezintă diverși copaci în formă umanoidă cu diferite trăsături (traituri), dar și imagini de fundal (background), fiecare NFT fiind deci unic.

Echipa din spatele proiectului a încheiat un parteneriat cu Ocolul Silvic din zonă, în urma căruia aceștia se angajează să planteze copacii în mod corect, iar cel de la Ocol promit să îngrijească puieții (de brad) în următorii ani.

Cei de la Woodland vor dona de asemenea o parte din profiturile generate în urma vânzării, unor ONG-uri ce se ocupă cu combaterea defrișărilor, membrii comunității având oportunitatea să aleagă ce organizație va fi sprijinită cu ajutorul fondurilor.

Primii 1000 de deținători ai NFT-urilor Ents vor fi recompensați cu aidrop-uri din colecțiile viitoare ce vor fi lansate de echipă. Holderii vor avea de asemenea acces și la alte beneficii. 80% din comisioanele percepute din revânzarea NFT-urilor (ce poartă numele de royalties), vor fi returnate comunității sub formă de recompense.

În legătură cu utilizarea fondurilor primite, 50% dintre acestea vor fi utilizate pentru plantarea copacilor și donații. Mai exact, 35% pentru plantare și 10% pentru donații către diverse organizații precum Greenpeace, Mining Watch Romania și chiar Recorder.

Conform echipei, lansarea pe Elrond este benefică din mai multe motive. Elrond este unul dintre ecosistemele care au avut cele mai impresionante rate de creșteri din spațiul crypto în ultimul an. Acest lucru a fost evidențiat (și accelerat chiar) de DEX-ul Maiar, care a reușit să adune peste 1 miliard de dolari în total value locked (TVL) la doar câteva luni după lansare.

Blockchain-ul Elrond este cunoscut de asemenea pentru vitezele mai de tranzacție, dar și pentru taxele mici, motive care au contribuit la luarea deciziei de lansare pe acest ecosistem. Echipa Woodland colaborează de asemenea cu cei de la Elrond pentru a oferit recompense în LKMEX și EGLD investitorilor în proiect.

Echipa are un plan ce se extinde pe întreaga durată a acestui an, dar și în 2023. Roadmap-ul poate fi găsit pe site-ul lor, și include lansarea unei noi colecții de NFTs.

Proiectul este unul interesant din punct de vedere al obiectivului, dar și a modului de execuție. Problema defrișărilor este una ce a început să intereseze pe tot mai mulți oameni, așa că există un potențial real de atragere a investitorilor.

La momentul actual, au fost minted 134 din cele 10,000 de NFT-uri, la doare câteva zile după lansare. Parteneriatul cu Elrond are de asemenea potențialul de a atrage și mai mulți oameni.

Woodland este deci un proiect care are un obiectiv cel puțin interesant, userii având posibilitatea de a ajuta la combaterea unei probleme reale, dar și de a primi tot felul de recompense dacă aleg să facă parte din această comunitate.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

1 Comment

  1. Doresc sa va semnalez faptul ca proiectul nu face referire la defrișările din România ci la tăierile ilegale de arbori din România!
    De altfel, pe site-ul lor este specificat “illegal logging…”
    Tehnic, defrișarea consta in schimbarea folosinței terenului in urma îndepărtării totale a masei lemnoase. (pârtie ski, șosele, linie de înaltă tensiune etc.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *