• bitcoinBitcoin$85,080.000.65%
  • ethereumEthereum$1,615.241.44%
  • elrond-erd-2MultiversX$14.30-0.98%

Prețul monedei Axie Infinity atinge un nou ATH

axie infinity

 

Cei din spatele Axie Infinity au oferit recompense fanilor proiectului sub forma unui airdrop, fapt ce a dus la creșterea masivă a valorii monedei. Datele TradingView și Cointelegraph Markets Pro arată că pe 21 septembrie, prețul AXS era de aproximativ 48 dolari, crescând până astăzi cu peste 145% până la un ATH de 118 dolari.

Volumul de trading zilnic (pe 24h) în aceeași perioadă a explodat de la 421 milioane de dolari, la 1.95 de miliarde. Introducerea funcționalității de staking a contribuit de asemenea masiv la explozia prețului AXS. Al treilea motiv pentru creștere poate fi atribuit popularității tot mai mari a jocurilor video de tip P2E (play-to-earn).

După anunțul legat de introducerea funcției de staking, realizat pe 30 septembrie, membrii comunității au pus la staking aproape 9.8 milioane de AXS în doar două zile. Printre aceștia se numără și platforme de gaming ca Yield Guild Games.

”We are now staking all of our $AXS ($16.45M) from our treasury. Looking forward to the juicy AXS staking rewards!”

… au scris cei de la Yield Guild pe Twitter. APR-ul pentru staking este undeva la 240%, recompensele fiind distribuite dintr-un pool de 78.3 milioane de tokeni care au fost puși deoparte de echipă.

Conform echipei, 10,000 de wallet-uri au fost selectate în urma unui snapshot realizate pe 26 octombrie pentru a primi un total de 800,000 de AXS, în funcție de nivelul de activitate al deținătorului.

Userii mai activi precum ”Arctic, au primit mai multe monede (care valorează acum aproape 500,000 de dolari în cazul său), în timp ce userii mai puțini activi au primit mai puține monede a căror valoare nu poate fi totuși neglijată.

Acest lucru devine și mai evident dacă ținem cont că mulți dintre cei care joacă Axie Infinity trăiesc în zone mai defavorizate ale lumii. Axie Infinity a fost și primul joc video care a popularizat modelul P2E, odată cu lansarea sa spre începutul anului.

Odată ce modelul a căpătat popularitate, au apărut și alte protocoale precum Illuvium (ILV), MyNeighbourAlice(ALICE) și Chain Guardians (CGG).

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *