fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,843.003.18%
  • ethereumEthereum$4,303.9511.59%
  • ElrondElrond$251.076.30%

Prețul Bitcoin scade brusc la 43,000 de dolari

bitcoin scadere

Ziua de 7 septembrie a fost una dintre cele mai volatile din ultimul an, prețul Bitcoin scăzând sub 43,000 de dolari pentru câteva minute. Unul dintre analiștii de la Cointelegraph, Michaël van de Poppe, afirmă că nivelul de 49,500 e vital pentru menținerea trendului bullish.

Dacă Bitcoin scade sub acest prag, următorul nivel de rezistență va fi la 44,000 de dolari. La momentul actual, prețul monedei fluctuează în jurul valorii de 45,000 de dolari. Analistul Scott Melker, cunoscut ca ”The Wolf of All Streets,” spune că de vină sunt tranzacțiile de volum mare.

“Leave it to whales to dump Bitcoin on the day that El Salvador makes it legal tender.”

… a afirmat acesta. Efectul a fost simțit și în restul pieței crypto, Ether și altcoin-urile scăzând simțitor. În timpul acestui crash fulger, președintele din El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că guvernul a profitat de eveniment și a cumpărat 150 de Bitcoin, având acum 550 în total.

Un volum mare de trading a alimentat ideea că investitorii instituționali vând Bitcoin în cantități mari, fapt ce a dus la și mai multe vânzări, și chiar întârzieri de trading pe exchange-urile crypto precum Coinbase, Kraken și Gemini.

Conform unui manager JPMorgan pe nume Nikolaos Panigirtzoglou, rally-ul din august al NFT-urilor și spațiului DeFi a contribuit la creșterea prețului Ether și a altor cryptomonede care facilitează smart contracts, cum ar fi Solana, Binance Coin și Cardano.

Acesta a comparat situația de acum cu ”nebunia” din lunile ianuarie-mai, în urma căreia piața crypto a scăzut cu 50%.

În urmă cu o zi de la intrarea în vigoare a legii care legalizează statutul Bitcoin ca mijloc de plată oficial în El Salvador, Michael Saylor, CEO-ul MicroStrategy și-a a încurajat urmăritorii de pe Twitter să cumpere Bitcoin în valoare de 30 de dolari pentru a comemora și sprijini evenimentul din El Salvador.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *