fbpx
  • bitcoinBitcoin$36,232.00-1.50%
  • ethereumEthereum$2,253.880.15%
  • ElrondElrond$81.140.97%

Prețul acțiunilor Coinbase în scădere cu 32%, în timp ce Bitcoin rămâne sub 50.000 USD

 

Pentru Coinbase, bursa s-a închis pe 23 aprilie la 291 dolari pe acțiune, în scădere față de maximul de 430 dolari.

După o a doua săptămână de tranzacționare, acțiunile Coinbase au ajuns la 293,45 USD. Aceasta este o scădere de 32% față de valoarea maximă, de 429,54 USD, înregistrată în prima zi de tranzacționare.

Coinbase, cel mai mare exchange crypto din SUA, și-a listat acțiunile COIN direct pe Nasdaq, pe data de 14 aprilie 2021, la un preț de 381 dolari. Cumpărătorii interesați au acționat prompt, astfel încât, prețul acțiunii a crescut peste valoarea de 400 dolari, înainte de a se închide la 328 dolari. 

După ce prețul și-a revenit ușor la jumătatea săptămânii trecute, a urmat o descreștere constantă, deși rata a rămas mai mare decât prețul de referință Nasdaq, oferit înainte de începerea tranzacționării.

Înainte ca celebrul exchange Coinbase să între pe bursă, analiștii au speculat că prețul acțiunilor exchange-ului ar fi probabil cel mai strâns legat de stabilitatea pieței activelor crypto. Este foarte posibil ca ceea ce s-a intamplat vineri sa le fi dovedit ca au dreptate.

Piața crypto a suferit o pierdere colectivă în valoare de 400 de miliarde de dolari pe baza market cap-ului în ultima săptămână. Bitcoin, cea mai importantă cryptomonedă a pieței, a scăzut sub 50.000 USD joi seara, pentru prima dată, de la începutul lunii martie. În prezent, se tranzacționează fluctuant undeva în jurul acestei valori.

Între timp, Coinbase a confirmat că va include pe varianta profesională a platformei sale – Coinbase Pro – controversatul stablecoin Tether (USDT). Spunem controversat, deoarece în ultimii  ani, mai multe acuzații au fost vehiculate cu privire la siguranța proiectului, speculându-se ca Tether a fost deseori utilizat pentru a manipula prețul Bitcoin.

Recent, compania-mamă a Tether iFinex a soluționat o anchetă de fraudă, lansată de Procuratura Generală a statului New York. Subiectul investigației a fost reprezentat de o gaură de aproape 900 de milioane de dolari în finanțele companiei Bitfinex (companie afiliată), precum și conexiunile sale cu presupusa „shadow bank” panameză Crypto Capital.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *