
Banca în cauza este Barclays. Aceasta a interzis clienților săi să facă transferuri folosindu-se de cardurile bancare eliberate de aceasta pentru a cumpăra cryptomonede pe Binance.
Clienții care au utilizat anterior platforma de exchange au primit mesaje pe telefon informându-i despre decizie luni, 5 iulie.
În cadrul mesajului, cei de la Barclays au argumentat că acțiunea a fost luată pentru a ține în siguranță banii clienților și i-a îndemnat pe aceștia să intre pe website-ul FCA (Financial Conduct Authority) pentru a citi mai multe informații despre Binance.
Clienții și-au exprimat nemulțumirea pe Twitter, unde au primit un mesaj similar din partea contului oficial al băncii Barclays. Aceasta nu e singura bancă ce a luat o astfel de decizie.
O mișcare similară a fost făcută de HSBC, care a interzis clienților săi să cumpere acțiuni MSTR pe platforma lor de trading, din cauza expunerii MicroStrategy la Bitcoin.
Deși Barclays a blocat transferurile cu cardul de credit către Binance, a asigurat clienții că asta nu înseamnă că nu vor putea să-și retragă fondurile de pe exchange. Mesajul nu a menționat transferurile instantanee, ci doar pe cele cu cardul de credit sau debit.
În ultima lună, Binance a întâmpinat mai multe probleme cu autoritățile reglementare, atât cu cele din UK, cât și la nivel global. Pe 26 iunie, FCA a interzis Binance să ofere derivative crypto pe teritoriul țării. Acesta este și motivul dat de cei de la Barclays pentru decizia luată.
Este posibil ca Barclays să fii fost influențată de reputația Binance și a Binance Smart Chain în luarea acestei decizii, din moment ce clienții nu au raportat probleme în a transfera bani pe alte exchange-uri, cum ar fi Coinbase.
Cu din ce în ce mai multă presiune din partea autorităților, cei de la Binance trebuie să acționeze rapid dacă vor să minimizeze daune cauzate imaginii lor.