fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,864.00-1.97%
  • ethereumEthereum$2,033.65-2.28%
  • ElrondElrond$98.02-1.14%

Lichidări de 110 milioane de dolari duc Bitcoin sub 40,000 de dolari

bitcoin scadere

Lichidările pe piețele de derivative crypto continuă, cu peste 110 milioane de dolari în contracte legate de Bitcoin și Ether lichidate ieri, 10 ianuarie. Raportul a venit din partea lui Colin Wu și Coinglass.

Din suma respectivă, 57.25 milioane au fost lichidate în contracte Bitcoin și 38.03 în Ether. BTC a scăzut pentru o scurtă perioadă sub 40,000 de dolari, iar Ether sub 3000 în urma acțiunii.

Cele două monede s-au recuperat însă acum până la 41,932 de dolari și respectiv 3117, conform datelor CoinGecko. Piața crypto a întâmpinat un început de an destul de dificil, fiind lovită de mai multe astfel de lichidări în ultimul timp.

Volatilitatea extremă din ultima perioadă poate fi atribuită nesiguranței pe care o simt investitorii, atât în legătură cu impactul Omicron asupra economiei globale, cât și a unor noi reglementări financiare ce urmează a fi impuse în curând de autoritățile federale americane.

În perioade ca acesta, trebuie să avem în vedere că piața este (în mare parte) împărțită în două categorii de oameni. Filozofia primei categorii este ”buy the dip,” adică vorbim despre investitorii care văd aceste scăderi ca pe o oportunitate de a-și umple ”buzunarele” cu crypto.

A doua categorie constă în cei care încearcă să își minimizeze pierderile, vânzând masiv. În oricare dintre cele două se pot afla însă și investitorii instituționali, activi în mare parte pe piața derivativelor, care au abilitatea de a ”muta piețe” prin vânzările sau achizițiile lor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.