fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,645.004.54%
  • ethereumEthereum$3,486.812.81%
  • elrond-erd-2MultiversX$36.002.74%

Înşelăciuni cu cryptomonede: Grup infracţional destructurat

Un braşovean reţinut în urma percheziţiilor. Suma fraudată: 30.000 de euro.

Desfăşurarea evenimentelor

Miercuri după-amiază, în judeţele Braşov, Timiş, Constanţa şi Caraş-Severin, au avut loc percheziţii într-un dosar de înşelăciuni cu cryptomonede. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud au efectuat şase percheziţii domiciliare pentru a documenta activitatea infracţională legată de fraudă informatică, operaţiuni financiare frauduloase, acces ilegal la sisteme informatice şi spălare de bani.

Suspecţii şi reţinerea

Dintre cele patru persoane vizate de percheziţii, un bărbat de 52 de ani din Făgăraş, judeţul Braşov, a fost reţinut pentru 24 de ore. Se pare că acesta, împreună cu complicii săi, ar fi indus în eroare un bărbat din Bistriţa-Năsăud, determinându-l să instaleze o aplicaţie de control la distanţă. Astfel, au obţinut acces la conturile sale bancare şi au efectuat tranzacţii financiare frauduloase.

Prejudiciul şi probele descoperite

Prejudiciul cauzat de aceste acţiuni a fost estimat la 30.000 de euro. În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat telefoane mobile, carduri de memorie şi bancare, înscrisuri relevante pentru dosar, precum şi sumele de 23.900 de euro şi 9.680 de lei. Braşoveanul reţinut va fi prezentat în faţa magistraţilor pentru stabilirea unei măsuri preventive.

Continuarea investigaţiilor

Cercetările în acest caz vor fi continuate de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *