fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.31%
    $22,703.00
  • ethereumEthereum-2.55%
    $1,632.69
  • elrond-erd-2MultiversX-3.44%
    $45.48

Grayscale în război cu SEC

În urma respingerii conversiei GBTC într-un ETF, Grayscale a depus un proces împotriva SEC din SUA.

Curtea de Apel examinează în prezent cererea Grayscale de a revizui decizia SEC. Chiar dacă Grayscale ar pierde la nivel de apel, compania este pregătită să facă recurs la Curtea Supremă a SUA.

O altă opţiune pe care Grayscale o ia în vedere este reprezentată de audierea „en banc”. În cazul unei astfel de audieri, nu vor exista judecători aleatorii care să o decizie cu privire la caz ci întregul grup de judecători din circuitul DC vor lua o decizie finală şi colectivă. O astfel de hotărâre este destul de rar întâlnită şi are loc doar în cazul în care hotărârile sunt împărţite sau nu s-a putut lua o decizie concretă.

Cu privire la termenul pentru soluţionarea cazului, Grayscale a comunicat faptul că:

„Nu putem fi siguri de calendar, dar în funcție de cât timp tinde să dureze litigiile federale – inclusiv briefing-uri, argumente orale și o decizie judecătorească definitivă – poate dura de obicei de la douăsprezece luni la doi ani, dar poate fi mai scurt sau mai lung.. Oricât de mult va dura, credem că puterea argumentelor noastre ar trebui să ducă la o decizie finală în favoarea noastră la Curtea de Apel DC.”

Piaţa crypto a fost destul de lovită în acest an iar autorităţile de reglementare îşi doresc un control cât mai mare. Pe măsură ce piaţă va atinge o maturitate în timp, cu atât există mai multe şanse să vedem aprobarea unui ETF Bitcoin spot pe masa SEC-ului.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *