fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,583.00-1.13%
  • ethereumEthereum$3,768.17-1.99%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.69-0.41%

Gigi Becali, implicat fără voia sa, într-o înșelăciune cu criptomonede

Gigi Becali, omul de afaceri și patronul echipei de fotbal FCSB, a fost implicat într-un scandal de proporții după ce un hoț a păcălit mai mulți oameni să investească în criptomonede folosindu-se de numele său.

Potrivit unui articol publicat pe Cancan.ro, hoțul s-a recomandat drept Nicolae Remeș, CEO al companiei Clair Capital și a menționat că este asociat cu Gigi Becali. Cu ajutorul acestei înșelătorii, bărbatul a convins mai mulți oameni să îi ofere bani pentru a fi investiți în criptomonede, promițându-le că își vor multiplica sumele de bani și vor face profit peste noapte.

Gigi Becali a fost nevoit să intervină pentru a face clarificări, afirmând că el nu face așa ceva și că nu are cont pe nicio platformă socială.

 

„Eu nu fac așa ceva. Nu am social media, nu am Facebook, nu am Instagram. Nu mă interesează aceste lucruri pe mine. Cine este înșelat, aia e, cine este deștept, nu e înșelat. Oamenii știu că eu nu cer bani. Niciodată. Nimănui. Și la Steaua, mereu, ai mai văzut alți investitori? Nu, am fost doar eu. Păi dacă vreau eu să fac ceva, dau bani și fac. Dar nu cer”, a declarat Gigi Becali

 

Patronul FCSB face apel la autorități pentru a rezolva această situație:

 

„Odată m-a sunat cineva și mi-a zis „Domnule Gigi, am câștigat 300.000 de euro. Dați-mi banii”. Ce bani să-i dau? Mi-a zis că a dat vreo 2500 de euro să câștige la loto sau mai știu eu ce. I-am închis telefonul. Sunt înșelăciuni de acest gen, e treaba lor. Eu nu pot să controlez lumea asta și nici n-o să stau. Sunt organele statului care ar trebui să se ocupe, nu eu. Ăsta e mesajul meu: nu există ca eu să cer bani în viața mea. Ce fac, fac eu, tot ce pot, cum pot. Eu nu am alți asociați.

 

Cu ce rămânem după această stire

Acest caz arată cât de importante sunt informațiile și educația financiară în lumea investițiilor.

Persoanele care nu sunt bine informate sau care se lasă păcălite de promisiuni de îmbogățire rapidă pot să cadă pradă unor astfel de înșelătorii și să piardă sume semnificative de bani. Este important să fim vigilenți și să ne informăm temeinic înainte de a investi în orice tip de activ financiar.

În plus, este necesar să verificăm identitatea și reputația celor cu care avem de-a face înainte de a oferi bani sau informații personale.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *