fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,576.00-1.17%
  • ethereumEthereum$3,779.06-1.85%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.840.27%

Gigi Becali, implicat fără știrea sa într-o escrocherie cu cryptomonede de amploare

O nouă metodă de escrocherie face valuri pe internet. Gigi Becali, cunoscutul om de afaceri și patron al FCSB, a devenit fără voia sa protagonistul unei fraude sofisticate cu cryptomonede. Hackerii au folosit tehnologia deepfake pentru a crea o înregistrare video falsă, în care Becali pare să promoveze o platformă de tranzacționare financiară.

Frauda elaborată

În data de 6 februarie, rețelele sociale și diverse site-uri au fost inundate de o filmare în care Gigi Becali, prin utilizarea tehnologiei deepfake, pare să discute despre o nouă platformă de investiții în cryptomonede și acțiuni la bursă. Hackerii nu s-au limitat doar la crearea videoclipului, ci au promovat intens materialul prin reclame pe platforme precum Youtube și Facebook, atrăgând atenția publicului larg.

Tehnici de înșelăciune avansate

Infractorii cibernetici au mers și mai departe, clonând site-uri de știri credibile pentru a publica articole false care să susțină existența platformei de tranzacționare. Aceste site-uri clonate redirecționau utilizatorii către un domeniu controlat de escroci, unde victimele erau încurajate să investească sume de bani pentru profituri fabuloase.

Reacția victimelor și a lui Gigi Becali

Numeroase persoane au căzut în capcana bine pusă la punct, fiind atrase de promisiunea unor câștiguri ușoare. Contactat de presă, Gigi Becali a refuzat să comenteze pe larg despre situație, îndemnându-i pe jurnaliști să informeze publicul despre riscurile acestor fraude. Între timp, autoritățile și experții în securitate cibernetică avertizează asupra creșterii numărului de escrocherii online, îndemnând la prudență și verificarea surselor de informare.

Alertă națională

Directoratul Național de Securitate Ciberbetică (DNSC) a emis un avertisment, subliniind diversificarea schemelor de fraudă online, care acum includ tranzacții cu acțiuni fictive, cryptomonede inexistente și alte produse financiare iluzorii. Victimele sunt ademenite să investească sume mici inițial, pentru ca ulterior să fie convinse să ofere acces la datele lor personale și bancare, riscând să-și piardă economiile sau să acumuleze datorii neștiute.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *