fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,887.00-2.22%
  • ethereumEthereum$1,204.23-2.80%
  • ElrondElrond$56.39-3.47%

Gas fees pe Ethereum ajuns la un minim din ultimele 8 luni

gas fees

Pe măsură ce Ether, împreună cu majoritatea pieței crypto, continuă să întâmpine volatilitate majoră, alte metrice de pe blockchain arată o situație interesantă.

Conform datelor Santiment, gas fees pe rețea au ajuns la un minim din ultimele 8 luni, fapt ce reprezintă un moment de răsuflare pentru investitorii în monedă.

”Ethereum fluctuează violent în jurul nivelului 2560 de dolari la momentul actual. Pe lângă corelația puternică cu SP500 (chiar mai puternică decât în cazul Bitcoin), vedem și taxe aflate la un minim în comparație cu ultimele 8 luni. ETH avea taxe de sub 4.1 dolari la mijlocul lunii iulie a anului trecut.”

scriu aceștia. Conform datelor Messari, volumul de trading de pe Ethereum a scăzut masiv de la aproximativ 160 miliarde de dolari în 24 de ore în noiembrie 2021, la aproape 50 de miliarde astăzi.

Acest metric nu este însă singura explicație. Scăderea gas fees are legătură de asemenea și cu scăderea prețului Ether, dar și cu dinamicitatea formulei folosite pentru a calcula aceste taxe.

”Dacă gas fees scad, aceasta fiind promisiunea Proof-of-Stake, practic orice impediment al rețelei va fi atunci eliminat. În acest scenariu, cred că putem vedea 30,000-40,000 de dolari per Ether.”

… a declarat Bill Barhydt, CEO-ul exchange-ului Arba, în cadrul unui interviu cu CNBC ținut pe 14 martie. Părerea acestuia este destul de populară în rândul entuziaștilor Ethereum. Upgrade-ul la ETH 2.0 este așteptat cândva la mijlocul acestui an.

Conform lui Barhydt, Ether ar putea întâmpina un bull run în urma implementării upgrade-ului.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.