fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.08%
    $22,912.00
  • ethereumEthereum-3.43%
    $1,572.63
  • elrond-erd-2MultiversX-4.89%
    $42.52

Fundația Dogecoin lucrează cu Vitalik Buterin pentru a introduce community staking

vitalik buterin dogecoin

Fundația din spatele memecoin-ului DOGE a dezvăluit planuri de trecere la modelul Proof-of-Stake spre începutul acestui an, iar acum echipa a anunțat că lucrează cu fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin pentru a introduce o propunere comunității Dogecoin legată de lansarea unui program de staking.

“The Foundation are also working with Vitalik (Founder of the Ethereum blockchain) on crafting a uniquely Doge proposal for a ‘Community Staking’ version of PoS that will allow everyone, not just the big players to participate in a way that rewards them for their contribution to running the network.”

… a fost anunțul oficial publicat de echipă. Ca parte a trecerii la PoS, există 3 inițiative mari. Prima este sub forma unui nou token numit LibDogecoin – de la ”liberated dogecoin,” iar a doua sub forma unui nou wallet numit GigaWallet.

Developerii au afirmat că cele două inițiative se află deja în testare. Mai multe detalii despre acestea și planurile echipei pot fi găsite în blog post-ul original. Anunțul a provocat o nouă serie de discuții legate de Proof-or-Work vs Proof-of-Stake.

Unii entuziaști crypto spun că modelul PoW, deși implică un consum de energie imens, este singura cale către descentralizare. Unul dintre aceștia ar fi fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey, care a declarat în trecut că modelul PoS este centralizat și are o securitate mai slabă față de PoW.

Deși mulți sunt de acord că PoW este opțiunea superioară când vine vorba de securitate, consumul de energie al rețelelor blockchain de acest tip devine din ce în ce mai neacceptabil, acesta fiind unul dintre aspectele principale pe care se focusează media din mainstream.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *