fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,876.00-1.79%
  • ethereumEthereum$2,034.14-1.99%
  • ElrondElrond$98.23-0.31%

Expirarea unor derivative crypto vineri ar putea genera un nou rally Bitcoin

derivative bitcoin rally

 

Prețul Bitcoin se afla într-un trend negativ, de la atingerea ATH-ului de 67,000 de dolari, pe 20 octombrie. Reamintim că aceea dată era doar cu o zi după lansarea primului Bitcoin ETF (cel ProShares), pe Nasdaq.

Există acum însă suficient interes pentru ca prețul Bitcoin să rămână peste 60,000 și la data de 29 octombrie. La această dată vor expira unele contracte de derivatives (lunare), în valoare de 3.2 miliarde de dolari.

Acel trend negativ despre care vorbim pare să demonstreze că există păreri mixte legate de aprobarea ETF-ului care a reușit să strângă 1 miliard de dolari în AUM, în doar 48 de ore. Lipsa de claritate cu privire la unele reglementări ar putea fi, de asemenea, un factor care impiedică investitorii mari să intre pe această piață.

“The market transactions that are taking place right now are a huge part of the risk that digital assets pose.”

… a declarat Rostin Behnam, director interimar al CFTC. Așadar, volatilitatea Bitcoin pare să reprezinte unul dintre principalele motive pentru care autoritățile americane nu sunt foarte entuziasmate să faciliteze, din punct de vedere legal, terenul pentru piața crypto.

Derivatives care vor expira pe 29 octombrie vor genera un profit de minim 385 milioane de dolari pentru cei care au ”pariat” că prețul Bitcoin va crește în această lună, atâta timp cât valoarea se va menține deasupra pragului de 58,000 de dolari.

Aici este vorba despre niște instrumente financiare cunoscute ca Options, precum și de poziții de tip ”call” și ”put.” Pe scurt, odată cu achiziția unei opțiuni de tip ”call,” deținătorul acesteia profită de pe urma creșterii în preț a asset-ului legat de aceasta – Bitcoin în cazul nostru.

De cealaltă parte, cei care cumpără opțiuni de tip ”put” vor profita de pe urma scăderii prețului. În ambele cazuri, la expirarea contractului, se face o comparație între prețul la începutul perioadei prestabilite și la finalul acesteia. Multe astfel de contracte au o perioadă de valabilitate de aproximativ o lună.

Pentru mai multe detalii despre cum funcționează acest mecanism, puteți citi acest articol (în engleză). Așadar, în luna octombrie, există mai mulți investitori care au ales o opțiune de tip call, decât put; rata este de 1.56x mai exact.

Dacă prețul Bitcoin rămâne peste 58,000 de dolari, cei care au cumpărat o opțiune de tip put, ce le permite să vândă Bitcoin la un preț de 55,000 de dolari, vor avea pierderi.

Valoarea de 58,000 apare pentru că majoritatea (68%) investitorilor care au ales opțiunea put au fost de acord să vândă, dacă prețul BTC se află sub această valoare.

Astfel, investitorii în opțiuni put (bears) au nevoie de o corecție de preț de cel puțin 6% în următoarele 24 de ore, pentru a evita o pierdere de 270 de milioane de dolari. Având în vedere că piața pare acum să se recupereze, se pare că cei cu opțiuni call (bulls) vor câștiga această rundă.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.