fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,350.000.90%
  • ethereumEthereum$4,234.357.32%
  • ElrondElrond$259.659.21%

Dificultatea de mining a Bitcoin crește din nou, pe fundalul trendului bullish al monedei

dificultate mining bitcoin

Ecosistemul de mining al Bitcoin se bucură de o nouă creștere în dificultate, semn că rețeaua se recuperează treptat după interdicțiile impuse de guvernul chinez operațiunilor de mining de pe teritoriul țării.

Dificultatea de mining a crescut cu 13.77% în două salturi, depășind 15 TH, în ultimul timp. Acest lucru se datorează faptului că Bitcoin miners din China au început să se stabilească în alte regiuni.

Următoarea ajustare a dificultății este așteptată să aibă loc pe 27 august, și se speculează că dificultatea de mining va crește până la aproximativ 15.63 TH. ATH-ul acestui parametru a fost de 25 TH spre începutul anului 2021.

Dificultatea de mining scăzută și prețul Bitcoin în creștere din ultimele săptămâni au generat profituri imense pentru miners. Totuși, în urma acestei ajustări, conform unui analist crypto pe nume Jason Deane, profiturile din mining vor scădea cu 7.3%.

Mike Colyer, CEO-ul Foundry, o companie crypto din New York a recunoscut de asemenea faptul că mașinăriile ce vin din China au nevoie de noi locații. Într-un articol anterior am precizat că gigantul american Black Rock a creat un centru de mining în Canada în care plănuiește să găzduiască 200,000 de aparate de mining.

Noile locații preferate de miners par să fie Kazakhstan, Rusia, Canada și SUA, în special statele care oferă energie electrică ieftină, precum Texas și Wyoming.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *