fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,904.001.50%
  • ethereumEthereum$3,418.071.22%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.472.79%

Developmentul pe Solana se întețește în urma recentului atac DDoS

solana dev

Conform datelor Santiment, contribuțiile pe GitHub-ul Solana (la nivel zilnic) le-au depășit pe cele Polkadot și Cardano în ultima lună, cu 90 pe zi. Comparativ, pe Polkadot au existat 76 de astfel de contribuții, iar pe Cardano 65.

Interesul crescut pentru developmentul pe Solana apare în urma unui recent DDoS atac care a reușit să aglomereze aproape de limită rețeaua. Mulți experți au dat vina pe erori de design și mecanismul de consens PoH (Proof-of-History) al Solana pentru acest eșec.

Un raport publicat de cei de la Grayscale subliniază de asemenea probleme legate de modelul PoH utilizat de Solana.

”There may be flaws in the cryptography underlying the network, including flaws that affect the functionality of the Solana Network or make the network vulnerable to attack.”

… spun cei de la Grayscale, adăugând că acest mecanism de consens este destul de nou și nu foarte folosit în industrie – asta înseamnă nu foarte testat, deci este destul de posibil să existe bug-uri.

În luna septembrie, Solana a trecut print-o situație similară. Un surge brusc de trafic pe rețea a dus la scoaterea sa din funcțiune timp de 17 ore. Echipa nu a reușit la vremea respectivă să rezolve problema, validatorii fiind nevoiți să repornească rețeaua.

Solana a devenit totuși unul dintre ecosistemele cu cea mai impresionantă evoluție în 2021, în mare parte datorită proiectelor DeFi și NFT de pe aceasta.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *