fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.84%
    $22,815.00
  • ethereumEthereum-4.02%
    $1,567.40
  • elrond-erd-2MultiversX-5.95%
    $42.27

Charles Hoskinson vorbește despre viitorul Cardano

charles hoskinson cardano

Pe 24 decembrie, fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a publicat un videoclip de 30 de minute în care a discutat despre viitorul proiectului și planurile echipei IOHK penttu anul viitor.

“My goal for the second half of 2022 is to figure out how to put all the pieces together to get an end-to-end microfinance transaction on Cardano.”

… spune acesta. Hoskinson afirmă că echipa vrea să introducă de asemenea un sistem open-source similar cu Hyperledger pe Linux. Acesta a mai subliniat faptul că la momentul actual există 15 companii de pe glob care lucrează activ la dezvoltarea de aplicații pe Cardano.

Acest număr trebuie să ajungă la sute și eventual mii spune Hoskinson. Fondatorul afirmă de asemenea că proiectul are nevoie de colaborare din partea universităților și chiar a unor state. Pentru ca acest lucru să fie posibil însă, este nevoie ca aceste entități să aibă un interes (stake) în Cardano.

Pe lângă videoclipul postat de Hoskinson, cei de la IOHK au publicat și un blog post în care explică cum utilizatorii entuziasmați de proiect își pot introduce familia sau prietenii în universul Cardano.

În acel post echipa explică modul în care se focusează pe DeFi, sector numit ”RealFi” însă de aceștia. Acest RealFi ar fi foarte de folos celor aproximativ 1 miliard de oameni fără o identitate legală, explică aceștia.

“Cardano can give those billion people an identity. A digital identity, in fact, which they can use to access finance. Realfi creates value and opportunity for the real people who really need these things.”

… spune echipa, subliniind faptul că rețeaua Cardano utilizează foarte puțină energie electrică în comparație cu cele de tip Proof-of-Work cum ar fi Bitcoin.

La nivel săptămânal, ADA a câștigat 20.7%, scăzând însă cu 3.8% în ultimele 24 de ore până la un preț de 1.51 dolari per token, conform datelor CoinGecko. Moneda rămâne însă pe locul 6 în topul crypto, cu un market cap de 48.31 miliarde de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *