fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,217.002.11%
  • ethereumEthereum$4,302.4711.20%
  • ElrondElrond$256.318.57%

Bitcoin trece de pragul de 52,000 de dolari

bitcoin bullish

Piața crypto se află pe verde astăzi, multe asset-uri crypto întâmpinând creșteri de peste 10% în ultimele 24 de ore. La momentul scrierii articolului, market cap-ul crypto a ajuns la 2.36 trilioane de dolari.

BTC a crescut cu peste 6% în ultima săptămână. Luni, moneda a trecut de pragul de 52,000 de dolari, fapt ce a dus la un sentiment bullish din partea multor entuziaști și analiști crypto.

Atunci când fluctuațiile medii de preț pe termen scurt (short-term moving average) le depășesc pe cele de pe termen lung (long-term moving average), are loc un fenomen numit ”golden cross,” după cum este numit în cercurile crypto.

Golden cross este considerat un indicator al unui trend pozitiv (bullish).

“Actually, Bitcoin has been trading above $50,000 since last week as the bulls managed to keep the rate above the 200-day moving average. In light of this, the price of ‘over fifty’ has become quite common over the past few days.”

… a comentat analistul Alex Kuptsikevich de la Bitcoin.com, adăugând că dacă moneda continuă să rămână deasupra acestui prag, se va deschide calea către următorul nivel de rezistență la 60,000 de dolari.

În același timp, Ethereum a crescut cu peste 20% și a trecut chiar de pragul de 4000 de dolari pe 1 septembrie, dar a scăzut de atunci și fluctuează la momentul scrierii articolului în jurul valorii de 3800 dolari.

Conform analistului Simon Peters de la eToro, Ether se apropie de ATH-ul din luna mai, fapt atribuit unui număr mare de factor printre care EIP-1559, staking, spațiul DeFi și cel NFT.

Evoluția pozitivă a celor două monede dominante se observă și în restul pieței, multe altcoin-uri întâmpinând creșteri de peste 10% în ultima săptămână, sau chiar într-o singură zi.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *