fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,063.360.93%
  • ethereumEthereum$1,277.290.76%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.541.31%

Bitcoin nu are sens, spune administratorul de fonduri Tim Bond

Tim Bond, administrator de fonduri la Odey Asset Management, spune despre bitcoin că nu are sens pe plan social, fiind „nimic mai mult decât o unealtă pentru speculații și un mijloc pentru a spăla veniturile din infracțiuni”.

Bond a făcut declarațiile în cadrul unui interviu pentru Marketwatch.

„To my mind, bitcoin is a particularly vile asset class. If bitcoin starts to displace fiat currencies, governments’ ability to tax, spend and redistribute will be severely impaired”, a declarat Tim Bond.

Bond este și partener la Odey Asset Management, firmă care administrează fonduri de peste 3 miliarde de dolari și care a fost fondată în 1991, de către miliardarul Crispin Odey.

Acesta a mai dezvăluit că nici el, nici compania sa nu dețin bitcoin. Bond a criticat nu doar cryptomoneda, despre care a mai adăugat că reprezintă o „formă extremă de anarhism libertarian”, dar și costurile minării crypto, care sunt uriașe și poluante.

Despre minarea bitcoin, Bond a declarat:

„Bitcoin mining added CO2 emissions equivalent to the annual output of a medium-sized advanced economy. As the bitcoin price rallies, so the mining activity will intensify, producing even higher levels of CO2 emissions. It is difficult to think of any other human activity that is simultaneously quite so pointless and quite so damaging to the planet.”

Declarațiile acestuia au fost întâmpinare imediat de critici pe Twitter, unii abonați acuzandu-l pe Bond de lipsă de informare și preconcepții care au fost demontate cu câțiva ani în urmă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *