fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,947.00-0.42%
  • ethereumEthereum$1,879.54-0.88%
  • ElrondElrond$60.33-1.40%

Bitcoin depășește PayPal după valoarea tranzacționată

paypal

Conform unui raport publicat de platforma Blockdata, rețeaua Bitcoin procesează deja mai mulți dolari în tranzacții decât PayPal, și ar putea depăși Mastercard în anul 2026. Raportul e intitulat ”When might the Bitcoin network process volumes like Mastercard and Visa?” și poate fi citit în original aici.

Analiștii precizează că Bitcoin a procesat aproximativ 489 miliarde de dolari în fiecare sfert al anului 2021, valoare care depășește confortabil PayPal (302 miliarde de dolari).

La doar 12 ani de la crearea sa, Bitcoin procesează aproximativ 27% din cele 1.8 trilioane de dolari ale Mastercard (per sfert de an), sau 15% din cele 3.2 trilioane ale VISA.

După cum se explică și în raport, 3 factori importanți ar putea face ca Bitcoin să devină un competitor real al giganților VISA și Mastercard, și anume, numărul total de tranzacții, valoarea medie tranzacționată, precum și creșterea valorii BTC.

Numărul total de tranzacții este cel mai greu de prezis, fiind legat în mod direct de adopția la nivel global. Dacă (teoretic bineînțeles) valoarea per tranzacție de Bitcoin ar crește cu 260%, rețeaua ar deveni comparabil chiar astăzi cu Mastercard (la nivel zilnic).

Totuși, acest scenariu este pur teoretic. După cum se precizează și în raport, nu există nici o indicație la momentul actual că valoarea medie trimisă per tranzacție ar fi în creștere.

Acest lucru ar putea avea loc în viitor, însă poate cel mai realist dintre cele 3 scenarii, dacă prețul BTC ar ajunge la 245,000 de dolari la volumul de trading actual, valoarea procesată de rețea ar ajunge la nivelul Mastercard.

O creștere de acest tip (dacă este posibilă) va avea loc pe parcursul a unei perioade mai lungi. Dacă creșterea din 2021 ar avea loc în fiecare an, atunci pragul de 245,000 ar putea fi atins chiar în 2026 .

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.