fbpx
  • bitcoinBitcoin$36,036.00-2.46%
  • ethereumEthereum$2,242.92-0.94%
  • ElrondElrond$80.720.01%

Bitcoin ajunge la 63,000 dolari, un nou ATH – interesul pe piață la un maxim istoric

Bitcoin a stabilit marți, 13 aprilie, un nou maxim istoric (ATH), de 63,275 dolari. Bineînțeles, deoarece vorbim despre clasa de active considerată cea mai bullish, este foarte posibil ca acest record să fie depășit de unul și mai mare.

Conform mișcărilor anterioare, în raport cu prețul BTCUSD, se poate observa că acesta va bate în retragere după fiecare maxim depășit. În cazul celor mai recente două maxime atinse, cumpărătorii au reușit să susțină prețul, până când acesta a izbutit să depășească High-ul anterior, după care cererile au fost retrase.

În primul caz, Bitcoin a suferit o corecție de nu mai puțin de 26%, iar în al doilea, corecția a însumat o scădere de 18%. O dovadă favorabilă pentru cumpărători este faptul că prețul va atinge și Higher Highs, dar și Higher Lows, definind un trend ascendent.

Printre potențialele niveluri orizontale de interes se află daily support (suportul zilnic) situat în zona 48,500 – 45,000 dolari, și rezistența, situată la 57,500 dolari.

Consolidarea anterioară a Bitcoin, sub 60,000 dolari, s-a încheiat printr-o creștere rapidă ce a avut loc marți, de la 60,000 dolari, la 63,200 dolari. In ceea ce privește cumpărătorii, s-a înregistrat o creștere procentuală de 5,25%, stabilindu-se un nou maxim istoric.

Prețul cryptomonedei Bitcoin nu este unicul reper care va stabili noile maxime. Și interesul total în contractele futures se situează într-o zonă de maxim istoric, pe 13 aprilie depășind valoarea de 27,5 miliarde de dolari. Tranzacționarea pe Binance însumează 19% din acest total.

Contractele futures se descriu prin tranzacții încheiate pentru cumpărarea sau vinderea unui produs în viitor, la un preț asupra caruia s-a convenit în prezent, la încheierea tranzacției. Unele exchange-uri de crypto pot oferi, pe lângă opțiuni și contracte derivate, produse precum futures. Interacțiunea cu astfel de produse se face prin adoptarea de către trader a pozițiilor Long și Short. 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *