fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,444.000.54%
  • ethereumEthereum$3,177.74-1.11%
  • elrond-erd-2MultiversX$44.57-0.44%

Bitcoin a scazut sub 30.000 USD – Ce a determinat acest declin

 

Pretul Bitcoin a scazut la mai putin de 30.000 USD intr-o zi in care activele de risc au cunoscut o vanzari ample.

 

Cea mai veche criptomoneda din lume a scazut la 29.870,33 USD, in jurul orei 20:00. EST, dupa cum o arata datele TradingView. In acel moment, BTC se tranzactiona la cea mai mica valoare a sa, din iulie – anul trecut.

Pana in acest punct, activul digital a scazut cu peste 50%, fata de ATH-ul de 69.000 USD, atins spre sfarsitul 2021.

Cand au incercat sa justifice aceste ultime miscari ale preturilor, mai multi analisti au vorbit despre masurile impuse de bancile centrale de pe glob, afirmand ca acestea ii determina pe investitori sa se indeparteze de activele de risc.

Charlie Silver, CEO si presedinte al Permission.io, a analizat aceasta situatie: 

 

„In cazul in care Fed retrage lichiditati de pe piata, toate activele de risc sunt corelate si se vand.”

 

… a declarat el.

 

Pe de alta parte, Sam Rule, Market Analyst pentru Bitcoin Magazine, a citat o gama mai larga de variabile macroeconomice ca fiind cele responsabile pentru miscarile recente ale preturilor BTC si altcoins.

 

„Cresterea ratelor, un ritm “istoric” de inasprire a politicilor monetare pentru a combate nivelurile fara precedent ale inflatiei, o consolidare a dolarului american, fata de alte valute globale si o deteriorare a perspectivelor de crestere globala sunt toate fortele macroeconomice aflate deja in joc si care conduc scaderea Bitcoinului”

 

…a spus el.

 

Inclusiv Sid Powell, CEO al Maple Finance, un Marketplace de capital institutional cu sediul in Sydney, a vorbit si despre volatilitatea monedelor digitale, comparand aceste active cu actiunile specifice companiilor tech la bursa si cu castigurile convingatoare de care s-au bucurat acestea in perioada de start a Internetului.

 

„Lumea Crypto se confrunta cu o rata de adoptie la nivel global care este incredibil de rapida – poate de doua ori mai ampla decat a Internetului insusi, cand a fost adoptat, in anii 90 […] Și daca te uiti la companiile bazate pe Internet din anii 1990, cu siguranta au experimentat cota lor echitabila de volatilitate.”

 

… a mentionat Powell.

 

Deoarece criptomonedele raman deocamdata asseturi volatile, investitia in acestea sau in NFT-uri ramane deocamdata lejer speculativa, iar piata este in mare parte nereglementata. 

Oricine se gandeste la asta ar trebui sa fie pregatit sa-si piarda intreaga investitie sau sa accepte faptul ca piata crypto se caracterizeaza la randul sau prin cicluri, de altfel specifice si Bursei de valori. 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *